Clio Cup

Clio Cup: Peter Bergervoet ‘Olympisch kampioen’, nu Pim van Riet nog (lang)


kwal_robert_80182

kwal_robert_onb_80700
Na zijn snelle ronde kon Robert van den Berg rustig afwachten, zijn tijd werd niet geklopt


Robert van den Berg snelste

Tijdens de kwalificatietraining was Robert van den Berg voor de tweede keer op rij de snelste in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. De voormalig Clio-kampioen reed ook op het circuit van Zolder al de beste trainingstijd. Klassementsaanvoerder Pim van Riet volgde op 0,1 seconde als tweede.

kwal_sandra_80207

Achter Sandra van der Sloot zorgde Wilbert van den Burg voor een grote verrassing door de vierde tijd te rijden.

r1_wilbert_back_80849

Paul Vahstal, tweede in het tussenklassement, kwam niet verder dan de zevende trainingstijd. “Ik reed met een te hoge bandenspanning”, verklaarde hij. Een geluk bij een ongeluk: door de ‘reversed grid’, waarbij de top acht uit de kwalificatietraining in omgekeerde volgorde aan de eerste race begint, mocht Vahstal in de eerste manche toch vanaf de eerste startrij vertrekken. René Steenmetz, achtste in de tijdtraining, vertrok van poleposition.

r1_steenmetz_4320
René Steenmetz vertrok in race 1 vanaf pole

Pech voor Van den Berg

De eerste race van 45 minuten met een verplichte pitstop werd onder slechte weersomstandigheden verreden.

r1_robert_wiel_80505

Bij de start moest Robert van den Berg meteen de pijp aan Maarten geven. “Ik kwam in contact met een andere Clio. Dat kan gebeuren”, aldus Robert. “Mijn spoorstang is gebroken, verder heb ik geen schade. Ik heb zelfs geen krasje op mijn voorspatbord. Straks, in de tweede race, ben ik er weer bij. Ik ga voor de dagzege, de titel kan ik vergeten.”

r1_sheila_start_80472

Sheila Verschuur schoof vanaf de derde startplek door naar de kop. Paul Vahstal consolideerde zijn tweede plaats.
Pim van Riet schoot door het veld naar voren. In de eerste ronde klom hij op van de zevende startplek naar de derde plaats, een ronde later lag hij al op kop.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet