Clio Cup

Clio Cup: Peter Bergervoet ‘Olympisch kampioen’, nu Pim van Riet nog (lang)

wijzonol_trophy_80944

Pim van Riet, het Wijzonol Rhesus Racing Team en Peter Bergervoet zijn de grote winnaars van de dubbele race van de Dunlop SportMaxx Clio Cup, verreden tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort. Van Riet bouwde zijn voorsprong op Paul Vahstal licht uit tot zeventien punten. Dat maakt hem tot favoriet om tijdens de Finaleraces eindelijk, eindelijk die felbegeerde titel te pakken.
Wijzonol was de hoofdsponsor van het hele evenement op Circuit Park Zandvoort. Wat is dan mooier dan twee keer met twee man op het podium eindigen? Paul Vahstal en Addie van de Ven zorgden ervoor.
Peter Bergervoet stelde voortijdig de titel veilig in de Olympia Cup. Hij had het geluk dat zijn grootste rivaal René Steenmetz uitviel. Maar that’s racing.


Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Böhme en Boudewijn Pieters

Er waren veel veranderingen in het startveld van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup te melden. Michael Bleekemolen ontbrak vanwege zijn deelname aan de Porsche Supercup op Spa-Francorchamps. Jeroen Bleekemolen stelde op het Belgische circuit voortijdig de titel in de prestigieuze merkencup veilig en reed na zijn race snel naar Circuit Park Zandvoort. Daar nam hij plaats in een Clio van Team Bleekemolen, om zonder trainingstijd en dus achteraan aan de tweede race deel te nemen. Sebastiaan Bleekemolen, die ook Supercup-verplichtingen had, volgde het voorbeeld van zijn jongere broer.

kwal_nick_80150

Melvin de Groot bestuurde samen met Ronald van de Laar een Porsche 997 GT3 Cup S in de ADAC GT Masters, Melvin werd vervangen door Nick Bleekemolen.

kwal_vuik_80178

Henk Vuik rijdt al acht seizoenen in de Formule Ford. Tijdens de Wijzonol Trophy kwam hij eenmalig uit in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. “Dit is mijn eerste race in een toerwagen”, vertelde hij. “Ik werd gevraagd door André van Hoof, die voor dit weekeinde geen rijder had voor zijn auto.”

Piet de Gier maakte na een onderbreking van enkele evenementen zijn rentree in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Hij reed wederom voor Team Bleekemolen.

kwal_grid_80135
Drukte in de pitstraat voor tijdens de kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet