Diversen

Diversen: 3-uur volop competitie in Berghemse bossen te Brabant

Een aantal teams stond zaterdagochtend ongetwijfeld op met de hoop op regen. De voorspellingen gaven een kans op een bui aan, maar dit bleef uit. Sterker nog, het leek wel een warme zomerse woensdagavond wanneer normaal gesproken de traditionele 100 ronden verreden worden. Kortom, de 3 uurs race op Kartbaan Berghem was wederom een succes. Het weer en het grote aantal deelnemende teams zorgde voor een mooie middag close racing op het 1200 meter lange circuit.

Tekst en foto’s: Ewoud Frielink

Rond de klok van half vier werden de teams ontvangen in de goed verzorgde kantine van de kartbaan. Een complete uitrusting inclusief helm lag klaar voor iedere rijder waarna de karts werden verloot. Ondertussen werden op het rechte stuk 32 karts opgesteld waar na de rijdersbespreking de rijderspresentatie zou plaats vinden. Erna van de Biggelaar gaf om vier uur tekst en uitleg over het verloop van de race en benadrukte nog maar eens dat een endurance wedstrijd nooit in de eerste bocht gewonnen wordt!

2

Vollop competitie

Zoals we gewend zijn, was ook nu de varieteit in teams groot. Het 32 teams tellende veld bestond uit een aantal zeer ervaren rijders met communicatie sets en al, en een aantal teams dat nog nooit één ronde over het circuit had afgelegd. Dit is dan ook gelijk de kracht van dit type races. Ongeacht je ervaring met karten, er is altijd competitie op de baan te vinden!

Kwalificeren

Na de rijders bespreking zochten de teams hun kart op en maakte zich klaar voor een team foto. Elk team krijgt namelijk als aandenken een afdruk van de foto en een print van alle verreden rondes mee naar huis.

Normaal gesproken heb je als team voor een 100 ronden wedstrijd 10 minuten de tijd voor een snelle ronde tijdens de kwalificatie. Maar gezien de relatief grotere teams en langere race duur was de organisatie zo aardig om de kwalificatie met vijf minuten te verlengen. Een mooie kans voor een aantal rijders om het circuit nog even te verkennen voordat het race geweld los barstte.

In de kwalificatie zette de ervaren jongens van Fejo-Racing gelijk de toon door met een verschil van 6 tiende op de nummer 2 pole position te noteren. Q-tox volgde op een tweede positie voor Solvena Racing. Ons eigen Autosport.nl team kwam niet verder dan een 13de positie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet