Toerwagen Diesel Cup

TDC: Koster en Sanders kampioen, Donald Molenaar rijdt Honda Civic naar eerste zege

tdc_kampioen

Donald Molenaar heeft tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort de eerste zege voor de Honda Civic 2,2i-cTDi in de Toerwagen Diesel Cup geboekt. Hiervoor moest Molenaar eerst nog wel afrekenen met Volkswagen-rijders Ferry Duivenvoorde en Ronald Morien die de snelheid goed te pakken hadden, maar net tekort kwamen voor de overwinning en als tweede werden afgevlagd. Marc Koster en Bertus Sanders (BMW) zagen de finishvlag als vierde, maar doordat Quint Engel en Dennis de Groot (SEAT) een tijdstraf kregen voor een te snelle pitstop, belandden Koster en Sanders alsnog op het podium. Op het erepodium vierden zij tevens het behalen van het kampioenschap, nu het succesvolle duo in het klassement definitief niet meer te achterhalen is.

Tekst en foto's: PR

De equipe Gras/Dik die van pole-position vertrok, kwam bij de start slecht van zijn plek en viel terug tot de vijfde plaats. Equipe Engel/De Groot profiteerde en nam de eerste positie over, gevolgd door Morien/Duivenvoorde, de Honda van Molenaar en Koster/Sanders. Daarna ontstond een spannende strijd tussen Morien/Duivenvoorde en Molenaar.

Na de pitstopserie pakte Donald Molenaar de leiding in de wedstrijd, om die niet meer af te staan. Ferry Duivenvoorde kwam in de slotfase steeds iets dichterbij, maar kwam uiteindelijk 2,322 seconden tekort voor de zege. Desondanks keerde equipe Duivenvoorde/Morien met de meeste punten huiswaarts, aangezien de Honda Civic nog in ontwikkeling is en derhalve buiten mededinging meereed. “Ze hebben goed hun huiswerk gedaan”, vertelde Duivenvoorde. “Op de baan hebben ze ons vandaag gewoon verslagen. Het is goed om te zien dat de Honda nu vooraan kan meedoen. Afgezien van de Alfa Romeo heeft ieder merk een keer gewonnen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet