Clio Cup

Clio Cup: Zege Pim van Riet. Nu op naar de Finaleraces!

r2_clio_vriet

Pim van Riet heeft de tweede race van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Met een tweede plek in de eerste race bouwde hij zijn voorsprong in de tussenstand uit. Gaat het nu eindelijk lukken? Gaat Van Riet tijdens de Finaleraces de titel pakken? Niet als het aan Paul Vahstal ligt. Met een derde plek in de tweede race en een zege in de eerste manche bleef hij in de race voor de titel.

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Bohme

Addie van de Ven kwam uitstekend uit de startblokken. Komend vanaf de vijfde startplek koos hij in de Tarzanbocht de buitenlijn en nam de leiding in handen, gevolgd door de beide mannen van de eerste startrij Pim van Riet en Robert van den Berg. Van Riet stelde al snel orde op zaken. Hij passeerde Addie op zijn beurt in de Tarzanbocht.
De klassementsaanvoerder liep vervolgens weg, waarna zijn zege niet meer in gevaar kwam. Van de Ven reed onbedreigd naar de tweede plek.
Aanvankelijk lag Robert van den Berg op de derde plaats, tot hij zich verremde in (daar is ‘ie weer) de Tarzanbocht.

Heftige strijd

Achter Pim en Addie vond een heftige strijd plaats om de laatste podiumplek. Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur lagen lange tijd op de derde en vierde plaats, gevolgd door Paul Vahstal. Ronald Morien en Marcel Duits zaten daarachter op het vinkentouw.
Vahstal passeerde eerst Sheila in de Slotemakerbocht, een ronde later rekende hij in dezelfde bocht af met Sandra. De nummer twee in de tussenstand was sneller dan Addie van de Ven, hij liep flink in op zijn teamgenoot. Addie behield zijn tweede plek, al was het vanuit het teambelang beter als Paul Vahstal die positie had gekregen.

r2_clio_jeroen

De kersverse kampioen in de Porsche Supercup Jeroen Bleekemolen startte samen met zijn broer Sebastiaan achteraan, vanaf de elfde startrij. Jeroen klom op naar de uiteindelijke vierde plaats, twee posities voor Sebastiaan. Sandra van der Sloot eindigde als beleg tussen het broodje Bleekemolen op de vijfde stek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet