Formula Ford

Formule Ford: Rogier de Wit pakt kletsnatte zege in tweede manche Wijzonol Trophy


r2_ff_stuart

Liroy Stuart zit er ook goed bij, hetgeen in de regen een mooie strijd om de drie topposities oplevert.

Op afstand
Op een inmiddels grotere afstand van dik vijf tellen is het Henk Vuik junior op rang 4. Hij ziet gastrijder Sandor van Es in zijn achteruitkijkspiegels. Rogier Jongejans ligt zesde, terwijl Nils Vestergaard, John Svensson, Michel Florie en Jennifer van der Beek ook in de toptien rijden. Achter Van der Beek liggen Jeroen Mul en Jan Paul van Dongen. In de Zetec Cup is het Raymond Surink die leidt voor de grote titelkandidaat Arthur van Uitert.

Uitvallers
Terwijl Jan Paul van Dongen ook deze race uitvalt, is het in de zesde ronde helaas over voor John Svensson. De Belg, die streed met Nils Vestergaard, moet bij de Hugenholtz noodgedwongen uitstappen als hij de bandenstapels instuurt. Ook Vestergaard gaat op die plek rechtdoor, toucheert de banden, maar lijkt wel door te kunnen.

Regen stort neer
Raymond Surink kan niet lang genieten van zijn leidende positie in de Zetec Cup. Terwijl het steeds harder begint te regenen, belandt Surink na 6 ronden naast de baan. Hij is uit de strijd. Daardoor gaat de winst in de Zetec Cup naar Arthur van Uitert, die daarmee bijna de titel heeft binnengehaald.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet