Diversen

Belcar: Red Bull Porsche van Menten kwam, zag en overwon op Brands Hatch

 JosMentenBrandsHatch_2


Alhoewel Menten en Bouvy niet tot de favorieten behoorde op het circuit van Brands Hatch drukte het duo overduidelijk haar stempel op de vierde manche van de Belcar. In de eerste kwalificatie vrijdag eiste de Limburger de pole op. In de tweede kwalificatie was het weer Goossens die met de Corvette de lakens uitdeelde. Echter in de warm-up zondagmorgen ging weer de Porsche van PSI Motorsport met de snelste tijd aan de haal. In de race waren Jos Menten en Fred Bouvy de concurrentie het snelst af.


Tekst: Flor Schilte, fotografie: PR

Bij de start ging David Hart met de SRT Corvette meteen aan de leiding. Op de hielen gevolgd door de Kuismanen-Viper, de Porsche van Palttala, de Marcos van Van Dongen en de PSI Porsche van Bouvy. De Brusselaar mistte de start toen Hart remde op de grid. Bouvy moest remmen toen net het licht op groen ging, daardoor kon hij zijn plaats op de eerste startrij niet verzilveren.

Als David Hart met zevenmijlslaarzen een voorsprong heeft opgebouwd moet hij lijdzaam toezien hoe deze weer wordt teniet gedaan door een safety-car situatie. In de zevende ronde was de Porsche van de Gastines uit de baan gevlogen.

Toen de safety-car de wedstrijd weer vrij gaf was het David Hart die weer de Corvette de sporen gaf. De dikke Amerikaan werd opgejaagd door de Porsches van Bouvy en Palttala. Het klassement werd weer door elkaar geschud toen de Porsche van de Clouseau-brothers en de Kuismanen-Viper naar de pits moesten vanwege een stop-and-go penalty. De straf was voor het inhalen onder gele vlag. De Corvette had de PSI Porsches met 14 seconden los gereden.

Daarachter was het de Eurotech Marcos die dit Belcar weekend opmerkelijk presteerde en achter de kemphanen voor het podium de 4e plaats bezette. In de TA klasse waren het Beliën en Jakobs die de leiding in handen hadden, gevolgd door Meijers en Haschke. Na één uur wedstrijd gingen de meeste équipes de pits in om van rijder te wisselen. Zowel de SRT Corvette als de Red Bull Porsche gingen vroeg de pits in. Zodoende ging Palttala aan de leiding, gevolgd door Goossens en Van Dongen zelfs als derde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet