Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Bottas leidt tweede race van start tot finish

Valtteri Bottas heeft de tweede race van de Eurocup Formule Renault 2.0 in Le Mans op zijn naam geschreven. De rijder van Motopark Academy startte vanaf pole position en kwam in de wedstrijd geen moment onder druk te staan. Door zijn overwinning is Bottas flink ingelopen op tussenklassementsleider Daniël Ricciardo, die vandaag genoegen moest nemen met de zesde plaats.

lm2
Volop reden tot lachen voor Valtteri Bottas in Le Mans

Na het doven van de startlichten kwam Bottas goed van zijn positie en pakte de kop van het veld. Achter hem reed Caldarelli op de tweede stek. Ricciardo kende een zware race. Hij startte vanaf de derde plek maar zag al snel Mehri en Costa voorbij komen en viel zelfs terug naar de zesde positie.

In tegenstelling tot de eerste race die gisteren werd verreden was er niet bijster veel actie op de baan. De strijd tussen Vergne, Ricciardo en Arzeno was interessant om te zien, echter er vonden geen positiewisselingen plaats. In de slotfase van de wedstrijd liep Mehri steeds meer in op Caldarelli, maar tot een echt gevecht kwam het nimmer.

Na 17 ronden zag Bottas dus als eerste het zwart-wit geblokt. Samen met Caldarelli en Mehri mocht hij op het podium de bokaal in ontvangst nemen. Met de goede resultaten van Bottas en Mehri is de spanning in het kampioenschap weer helemaal terug. Ricciardo gaat nu samen met Caldarelli aan de leiding van het kampioenschap, maar Bottas en Mehri volgen op respectievelijk 7 en 9 punten.

De volgende races van de Eurocup Formule Renault 2.0 worden verreden op het circuit van Estoril op 27 en 28 september.

lm1

Uitslag race 2 – Eurocup Formule Renault 2.0
Le Mans – Zondag 7 september 2008

1. Valtteri Bottas, 17 ronden in 27:41.765
2. Andrea Caldarelli, op 2.568
3. Roberto Mehri, op 3.017
4. Albert Costa, op 6.959
5. Jean Eric Vergne, op 7.987
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet