Porsche Cups

Porsche Supercup: Edwards wint, Van Lagen en kampioen Bleekemolen op podium Spa

Jeroen Bleekemolen heeft zijn kampioenschap in de Porsche Supercup gevierd met een derde plaats in de race op Spa-Francorchamps. De kersverse champ hoefde vandaag op de fraaie Belgische racepiste alleen winnaar Sean Edwards en Jaap van Lagen voor te gaan.

Tekst: Marc Kok

In de eerste ronde valt polesitter René Rast snel ver naar achteren. Jeroen Bleekemolen gaat vervolgens aan kop, maar moet Jaap van Lagen in de openingsfase laten passeren in de de race over 11 ronden. Sean Edwards is derde, gevolgd door David Saelens.

Snelle Japie
Jaap van Lagen, wiens ploeggenoot Chris Mamerow uitvalt nadat hij zijn wagen tegen een muur ‘parkeert’, heeft er goed de snelheid in. In de derde ronde loopt hij 1,2 seconde weg bij de kersverse Porsche Supercup-kampioen Jeroen Bleekemolen. Norbert Siedler pakt met een fraaie manoeuvre plek 5 af van Danny Watts. Even later wordt Watts ook gepasseerd na een gedurfde actie van Patrick Huisman. Damien Faulkner, de nummer twee van het klassement, is 8ste. Sebastiaan Bleekemolen is 16de, zijn ploegmaat Tim Buijs ligt 18de, Paul van Splunteren 20ste, Michael Bleekemolen 25ste en gastrijder bij HSF Porsche Eindhoven Gosse Stielstra 26ste.

Uitlopen
Halfweg koers is Jaap van Lagen ver weggereden. Hij heeft al bijna vier tellen voorsprong op Bleekemolen, die even later gepasseerd wordt door Sean Edwards. Het wordt vochtiger op Spa-Francorchamps, getuige de ruitenwissers die aangaan. Dat is slecht nieuws voor Jaap van Lagen, omdat Edwards harder loopt in de regen. Edwards passeert met nog drie ronden te gaan de driftende Van Lagen, die door de weergoden wordt tegengewerkt en van een zeker lijkende zege wordt beroofd.

Slotfase
Terwijl Patrick Huisman oprukt naar stek 6, is het over voor Tim Buijs. Hij spint en heeft flink wat schade nadat hij tegen de vangrail knalt. Sebastiaan Bleekemolen is op dat moment 18de, Paul van Splunteren 19de en Michael Bleekemolen 23ste. Danny Watts en Damien Faulkner zijn teamgenoten, maar beuken in de slotronde flink op elkaar in. Dat kost beide heren flink wat plaatsen; sterker: even later vallen ze beiden uit. Saelens probeert Jeroen Bleekemolen nog te passeren en tikt de nieuwe kampioen ligt aan. Jeroen kan echter P3 behouden en achter Edwards en Van Lagen zijn 9de podiumplaats van het zeer succesvolle kampioensseizoen scoren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet