Dutch Touring Car Championship

DTCC: Regen zorgt voor enig spektakel

r1_dtcc_start

Er hadden zich aanvankelijk elf deelnemers voor de revival van het DTCC ingeschreven. Uiteindelijk kwamen er helaas maar drie DTCC-bolides daadwerkelijk aan de start in de eerste race. Kevin Veltman won met zijn BMW 320i.

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Bohme

Pieter van de Berkt was helaas niet van de partij, na technische problemen in de training. Dat betekende dat er slechts drie DTCC-rijders aan de start verschenen: Kevin Veltman met zijn voormalige Carly Motors BMW 320i, Ben Janbroers met zijn bekende Honda Integra type R en good-old Jaap Kielman met zijn ook al overbekende Opel Astra GSi. Jaap moest de strijd al na één ronde staken, toen waren er nog twee.

r1_dtcc

Veltman en Janbroers vochten een leuk duel uit om de zege op het natte asfalt, tot de Honda-coureur zich voor de Tarzanbocht verremde, de BMW van de voor hem rijdende Veltman licht toucheerde en via de grindbak zijn race kon vervolgen. Veltman won aldus, voor Janbroers die met een compleet kapot gereden lekke voorband over de finish kwam.”De auto heeft vijf jaar stilgestaan”, aldus Janbroers. Voor Veltman was het geen gemakkelijke race. “Ik heb nog maar weinig met deze auto in de regen gereden, daarnaast rijd ik normaal op andere banden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet