Porsche GT3 Cup Challenge

Wachtlijst voor aanschaf nieuwe Porsche GT3 Cup

Er doet zich momenteel een uitzonderlijke situatie voor in de nationale autosport. Een belangrijk punt van discussie rond de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge is de vraag waar de organisatie de benodigde auto’s vandaan moet halen. Momenteel is er een heuse wachtlijst met teams en rijders die dolgraag een nieuwe Porsche GT3 Cup willen kopen, maar er geen kunnen bemachtigen. Hein Hartman van de organisatie van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge geeft potentiële deelnemers het advies om in het buitenland op zoek te gaan naar een jonge gebruikte auto. “In de landen om ons heen zijn nog jonge auto’s te koop.”

Tekst: Roy van der Laan


De laatste tijd duiken er steeds meer positieve berichten rond de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op. Rijders en teams die tot nu toe de kat uit de boom hebben gekeken, komen tot de conclusie dat de Cup nu toch echt in aantocht is. ”We merken dat de belangstelling nu groter wordt”, aldus Hartman. “Aan de ene kant hebben we te maken met rijders en teams die aan de klasse willen deelnemen, aan de andere kant zijn er teams die een extra auto willen inzetten. Iedereen is nu op het laatste moment op zoek naar auto’s.”
Porsche Motorsport heeft nog maar een beperkte hoeveelheid nieuwe Porsches GT3 Cup van het type 996 in voorraad. De reden: de 996 is inmiddels vervangen door de 997 (de 911 die herkenbaar is aan de ronde koplampen). Hartman: “Een ander probleem is dat wij niet de enigen zijn die graag nog enkele nieuwe 996’s willen kopen. In de Duitse Porsche Carrera Cup wordt dit jaar ook nog met het vorige model gereden. Daar is ook nog vraag naar nieuwe auto’s.”

Tijd voor actie

Recent zijn er in Nederland vijf nieuwe Porsches GT3 Cup afgeleverd. Volgens Hartman volgen er op korte termijn nog enkele exemplaren. “Geïnteresseerden hoeven mij niet te bellen, want al deze auto’s zijn al verkocht”, benadrukt hij. “Teams die van ons de toezegging hebben gehad dat er een nieuwe auto voor hen in aantocht is, die krijgen hun auto ook daadwerkelijk.”
De komende tijd hoopt Hartman nog enkele nieuwe auto’s naar Nederland te kunnen halen. “Daarover zijn we thans in onderhandeling met Porsche. We kunnen echter sowieso niet alle teams op de wachtlijst van een nieuwe auto voorzien.” Omdat de eerste races van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge al over ruim een maand plaatsvinden, raadt Hartman de betrokken rijders en teams aan om zich te oriënteren op de markt van jonge, tweedehands Porsches GT3 Cup. “Zet dat traject in gang, is mijn advies. Vergeet niet dat de betrokken teams nog de nodige tijd nodig hebben om te testen. Ik zou de betrokkenen willen adviseren om op zoek te gaan naar een goed gebruikt exemplaar.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet