Toerwagen Diesel Cup

TDC: Simon Gras en Jeroen Dik pakken eerste overwinning in Toerwagen Diesel Cup

20080906_tdc1

Simon Gras en Jeroen Dik hebben tijdens de Wijzonol Trophy in de Toerwagen Diesel Cup hun eerste overwinning zeker gesteld. Het gevierde SEAT-duo, dat eerder dit seizoen regelmatig door technische problemen geplaagd werd, had nu op Circuit Park Zandvoort zowel de betrouwbaarheid als de snelheid ‘dik’ op orde en noteerde bovendien de snelste raceronde. Aan het eind van de wedstrijd waren Volkswagen-rijders Ferry Duivenvoorde en Ronald Morien nog dicht bij de overwinning, maar zij kwamen uiteindelijk 3,009 seconden tekort op de zege. Quint Engel en Dennis de Groot (SEAT) wisten de veelbelovende Honda Civic van equipe Molenaar/Thuis achter zich te houden en besloten de wedstrijd als derde.


Tekst PR, fotografie: Chris Schotanus

Komend vanaf een tiende startplek kende Gras een uitstekende start; zo lag hij na de eerste ronde al vierde en wist hij binnen zeven ronden op te klimmen naar de eerste positie. BMW-equipe Verheul/Huisman wist de leiding daarna nog af te pakken van Gras, maar na de pitstop met rijderwissel lukte het Lars Huisman niet hetzelfde tempo als zijn teamgenoot Jan-Joris Verheul te rijden en zag de SEAT van equipe Gras/Dik in de 28e ronde aan zich voorbij komen. Gras en Dik stonden daarna de leiding niet meer af en stelden hun eerste overwinning in de Toerwagen Diesel Cup zeker. “Ik heb in de slotfase Jeroen via de radio goed op de hoogte gehouden wat het verschil was richting Ferry”, vertelde Gras. “Dit is absoluut een heel mooie zege waar we ontzettend hard voor hebben moeten vechten!”

r1_tdc

Teamgenoot Dik beaamde zijn woorden: “Ferry kwam op het eind nog heel erg dichtbij, dus ik moest me echt nog even goed concentreren. Het was even zweten, maar dit resultaat is super!”

Duivenvoorde keerde tijdens de Wijzonol Trophy – na een weekend van afwezigheid – weer terug achter het stuur van de Volkswagen Golf. Hij kroop aan het einde van de wedstrijd steeds iets dichter naar de leidende SEAT, maar kwam aan het eind van de rit 3,009 seconden tekort. “Ik kwam wel dichterbij, maar het ging met te kleine stapjes”, legde Duivenvoorde uit. “In het bochtige gedeelte zijn wij sneller, maar de SEAT loopt op het rechte stuk weer een stuk sneller. De race duurde eigenlijk voor ons tien minuten tekort. Desondanks hebben ze het heel knap gedaan en staat er weer een keer iemand anders bovenaan.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet