DNRT

DNRT: Hayley Lazell wint enerverende eerste race TopGear Westfield Cup

0609westfieldstart1

De hele dag is het al droog, maar tijdens het opstellen op de startgrid voor de eerste race van de TopGear Westfield Cup begint het iets harder te regenen dan druppelen alleen. Dit was ook heel duidelijk te merken aan de start waarbij de een na de ander dwars weg reed. Kirtan Nandkoemarsing had een geweldige start en wist van de vijfde plaats op de grid al voor het ingaan van de Tarzanbocht de tweede plaats in handen te nemen. Helaas ging het in de Gerlach voor hem mis en spinde hij. Hij kon zijn weg vervolgen maar verloor hierdoor wel een aantal plaatsen.


Tekst en foto: PR

En dan aan het einde van de eerste ronde gaat het fout. Francois Claeijs kwam dwars de Arie Luyendijkbocht uit en wist op een haar na de vangrail te ontwijken. Vlak achter hem reed Paolo Massaro die Francois te laat opmerkte en hier vol in reed. Mies van Grunsven is helaas ook bij dit ongeluk betrokken. Veel rook, maar gelukkig geen lichamelijk letsel maar voor de heren is de race over en uit.

Louis Hutzezon jr. zat er ook goed bij en wist na de spin van Kirtan de tweede plaats achter Hayley Lazell voor zichzelf op te eisen. At Reitsma kwam, na een goede start op de derde plaats, maar moest deze redelijk snel afstaan aan Jan Frensch die op zijn beurt verwikkeld raakt in een mooi gevecht met Louis jr. In de zevende ronde is het dan Jan die toch voorbij weet te komen aan Louis jr. en de jacht gaat openen op Hayley die na zeven ronden een voorsprong heeft op weten te bouwen van 4 seconden.

Helaas is de strijd ook over voor Dirk van Lonkhuizen. Tim Roks en Marcel Iding zijn ook goed onderweg en proberen zo snel mogelijk in de buurt te komen van Gérard Morren die op de zesde plaats rondrijdt. In de negende ronde heeft Kirtan een plek gevonden om At in te halen voor de vierde plaats. Terwijl Tim Roks Gérard in heeft weten te halen voor de zesde plaats in de wedstrijd.

Tim Roks in ontketend en rijd de ene snelle ronde na de andere en weet Kirtan zelfs te pakken voor de vierde plaats. Met nog twee ronden te rijden is het nog steeds Hayley die aan de leiding gaat voor Jan en Louis jr. John Pronk weet Ruud de Jong in te halen voor de negende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet