Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Mehri met overmacht naar winst in 1e race

Slechts een week na de World Series by Renault op de Nürburgring staat dit weekend het volgende evenement op het circuit van Le Mans alweer op de kalender. In de Eurocup Formule Renault 2.0 kent kampioenschapsleider Daniël Ricciardo wederom een moeilijk weekend. Ondanks zijn vijfde startpositie kwam de rijder van SG Formula niet eens aan de start van de eerste race vanwege een kapotte motor.

08153233_podium_1

Na de start van de wedstrijd kende Roberto Mehri vanaf de pole position een prima start, terwijl Valtteri Bottas op de tweede positie lag. In de eerste bocht konden een vijftal rijders elkaar niet meer ontwijken en knalden vol op elkaar. De safety car werd de baan op gestuurd om enige orde in de chaos te scheppen.

Na de herstart was Mehri wederom als een komeet vertrokken en lag comfortabel aan de leiding. Bottas had een mindere herstart en had Caldarelli en Ramos vlak achter zich. Het duurde niet lang voordat Bottas zijn meerdere in hen moest erkennen en terugviel naar de vierde positie.

Na 14 ronden kwam Mehri als winnaar over de finish, vlak voor Caldarelli en Bottas, die in de laatste fase van de wedstrijd Cesar Ramos nog wist te passeren.

Uitslag race 1 - Eurocup Formule Renault 2.0
Le Mans - zaterdag 6 september 2008

1. Roberto Mehri, 14 ronden in 25:47.269
2. Andrea Caldarelli, op 5.455
3. Valtteri Bottas, op 6.349
4. Cesar Ramos, op 8.356
5. Tobias Hegewald, op 8.984
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet