Clio Cup

Clio Cup: Robert van den Berg snelste

vdberg

Robert van den Berg heeft de snelste tijd gereden in de kwalificatietraining van de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. Dat betekent dat hij morgen, in de tweede race tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort, van pole mag starten. Van den Berg was een maand geleden, op het circuit van Zolder, ook al de snelste tijdens de kwalificatiesessie.
René Steenmetz liet de achtste tijd noteren en mag dus in de eerste race vanaf de beste startplek vertrekken.

Tekst: Roy van der Laan, fotografie: Tim Bohme

vriet

Klassementsaanvoerder Pim van Riet reed de tweede tijd. Zijn grootste tegenstander in de strijd om de titel, tweede man Paul Vahstal, kwam niet verder dan de zevende plek. “Ik reed met een te hoge bandenspanning”, verklaarde hij. Een geluk bij een ongeluk: Vahstal mag vanwege de ‘reversed grid’ in de eerste race vanaf de eerste startrij beginnen.
Achter Sandra van der Sloot (derde) verraste Wilbert van den Burg met een prachtige vierde tijd. Hij was daarmee de snelste deelnemer uit de Olympia Cup.
De tijdverschillen achter de top drie waren minimaal. René Steenmetz (achtste algemeen en tweede in de Olympia Cup) moest slechts 0,108 seconde toegeven op vierde man Wilbert.
De kersverse vader Marcel Duits reed de elfde tijd, vier startplaatsen voor de tegenvallende klassementsleider in de Olympia Cup Peter Bergervoet.

Racen in slow motion

Henk Vuik jr rijdt dit weekeinde een gastrace in de Dunlop Sportmaxx Clio Cup. “Ik bestuur de auto van André van Hoof. Hij had voor dit evenement geen rijder”, vertelde Vuik. Normaal komt hij uit in de Formule Ford, waar hij rondetijden op Circuit Park Zandvoort van circa 1:46 rijdt. In de Clio was hij vandaag veertien seconden langzamer. “Dit is mijn eerste race met een toerwagen”, aldus Henk, die al acht jaar in de Formule Ford uitkomt. “Gisteren (vrijdag, red.) reed ik voor de eerste keer met mijn Clio. Het regende toen, vandaag is het droog. Ik moest vandaag dus opnieuw op zoek naar de rempunten.” Waar moest Henk het meest aan wennen toen hij zijn eerste ronden in ‘zijn’ Clio reed? “De bewegingen van de auto”, luidde zijn antwoord. “Een Formule Ford helt helemaal niet over, een Clio wel.”

Uitslag kwalificatietraining Dunlop Sportmaxx Clio Cup,
Wijzonol Trophy, Circuit Park Zandvoort:

1. Robert van den Berg, 1:57.747
2. Pim van Riet, op 0,142
3. Sandra van der Sloot, op 0,686
4. Wilbert van den Burg, op 0,977
5. Addie van de Ven, op 0,988
6. Sheila Verschuur, op 1,014
7. Paul Vahstal, op 1,056
8. René Steenmetz, op 1,085
9. Christiaan Jorissen, op 1,158
10. Ronald Morien, op 1,240
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet