Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Van der Garde: 'Het zou mooi zijn om weer in Le Mans te winnen'

giedo_vd_garde_portret

De World Series by Renault doen komend weekend het legendarische circuit van Le Mans aan. Giedo van der Garde zal er opnieuw proberen om voor de zege te gaan, nadat een mislukte pitstop hem afgelopen zondag nog terugwierp op de Nürburgring. De P1 Motorsport-coureur zou komend weekend kampioen kunnen worden, maar houdt zich daar vooralsnog niet mee bezig.

Tekst en foto's: PR

"Wat er op de Nürburgring gebeurde is jammer, maar daar kunnen we nu niks meer aan doen", vertelde Giedo. "Als je gewoon helder naar dat weekend kijkt, zie je dat we eigenlijk een heel goed weekend hebben gehad. Ik heb geen fouten gemaakt, we waren zeer snel en dan is het jammer dat die pitstop niet goed gaat. In Le Mans ga ik gewoon weer voor de overwinning. Het is een leuk circuit, waar ik goede herinneringen aan heb. In mijn Formule 3-tijd stond ik er al eens op pole-position. Het circuit zou ons goed moeten liggen en ik wil er erg graag winnen."

Kampioen worden
"Ik weet dat ik dit weekend kampioen kan worden, maar daar houd ik me niet echt mee bezig", vervolgde hij. "Julien Jousse staat tweede en hij zal ook echt geen domme dingen doen. We moeten gewoon keihard werken en zoveel mogelijk punten halen. Dan komt het hopelijk vanzelf wel goed." Van der Garde staat in het tussenklassement op 114 punten. Jousse heeft er 67.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet