Supercar Challenge

DSC: Dutch Supercars staan garant voor spektakel tijdens Wijzonol Trophy

dsc_wijzonol_vooraf_5

Na een rustperiode van een aantal weken zijn de teams van de Dutch Supercar Challenge weer in voorbereiding voor de tweede seizoenshelft. Met al zes verreden raceweekenden begint het zo spannend te worden aan de kop van de divisies. De Supersport II, Sport I- en Sport II-divisie mogen zich komend weekend opmaken voor de volgende ronde van het kampioenschap, voor de tweede keer dit seizoen op Circuitpark Zandvoort. Daar vindt namelijk de Wijzonol Trophy plaats.

Tekst en foto’s: PR

Supersport I-divisie: Felle strijd om elk punt
In de Supersport I-divisie van de DSC is de spanning aan de kop van het veld om te snijden. Na twaalf verreden races is het Pieter van Soelen die met zijn brute BMW 1-serie de meeste punten heeft vergaard.

dsc_wijzonol_vooraf_3
 
Zijn puntenaantal bedraagt momenteel 160, en dat zijn er dertien meer dan de gebroeders Monster. Zij hebben met hun SEAT Léon SuperCopa in totaal 147 punten weten te verzamelen. Op de derde plaats vinden we, zij het met geruime achterstand, Marcel Norbart. Hij heeft in totaal 80 punten bij elkaar weten te rijden, waarbij wel de aantekening gemaakt dient te worden dat Norbart met zijn Aston Martin Vantage niet alle wedstrijden heeft verreden. De laatste races was Norbart echter veelal voorin te vinden en de verwachting is dan ook dat dat komend weekend op het duinencircuit niet veel anders zal zijn.

dsc_wijzonol_vooraf_1

Op de vierde positie vinden we momenteel Bob Herber, die met zijn Saker Sportscar constant presteert en in totaal al 76 punten heeft vergaard. Dat zijn er zeven meer dan de nummer vijf in de tussenstand, Kees Kreijne. Hij rijdt net als Marcel Norbart in een zeer fraaie Aston Martin Vantage en ook van hem mag verwacht worden dat hij op Zandvoort mee kan strijden voor de overwinning.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet