Formido Swift Cup

Swift Cup: Marth de Graaf gaat vanaf A1GP-weekend racen bij Douma Frensch Power

swift_marth_de_graaf

De Formido Swift Cup krijgt er weer een jonge hond bij. De 16-jarige autosporter Marth de Graaf zal tijdens het A1GP-weekend, 4 en 5 oktober op Circuit Park Zandvoort, debuteren in dé opstapklasse voor nationaal racetalent. De Graaf komt uit voor Douma Frensch Power Autosport en zal de Swift besturen waarmee Steve Kirsch in 2007 kampioen is geworden.

Tekst: Marc Kok
Foto: PR

Marth de Graaf maakte gisteren in Zandvoort voor het eerst kennis met de Swift. Samen met zijn instructeur Christiaan Frankenhout reed de tiener z’n eerste meters in de sportieve Suzuki. "Het is een heerlijke wagen. Dit type raceauto ligt me wel’’, stelde Marth de Graaf tevreden.

Vroege racelicentie
Hoewel de inwoner van Nieuw-Vennep pas 16 lentes telt, is de autosport allesbehalve nieuw voor hem. Zo behaalde hij reeds op zijn 12de de racelicentie. Bovendien geeft hij zelf al een aantal jaar raceles op de Rensportschool Zandvoort. Eerder dit kalenderjaar reed hij tevens enkele DNRT-wedstrijden in de Formule Gloria.

Wanna race?
Bij Douma Frensch Power Autosport rijden ook klassementsleider Sandra Douma, Carlo Bermes en Nick Versteegh. Het succesvolle team heeft voor de laatste twee raceweekenden van dit seizoen (A1GP op 4/5 oktober en de Formido Finaleraces op 25/26 oktober) nog één Swift in de aanbieding. Geïnteresseerde coureurs kunnen contact opnemen met Truus Douma en haar mailen via truus@doumaautosport.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet