Diversen

Div: Chris van der Drift racet naar vijfde seizoenszege in Formula Master

chris_vd_drift_oschersl1

Met het scoren van zijn vijfde seizoenszege in de International Formula Master kwam Chris van der Drift op gelijke hoogte met de kampioen van vorig jaar. De 22-jarige Rotterdammer steeg vervolgens boven de rest van het veld uit door vanaf pole position glansrijk een overwinning aan zijn totaal toe te voegen. De tweede wedstrijd, waarin vanaf de achtste plaats werd gestart, kreeg een enerverend vervolg. Ondanks een duw van een andere deelnemer scoorde Van der Drift uiteindelijk nog twee belangrijke punten en heeft hij met enige marge de leiding in het kampioenschap in handen.

Tekst en foto’s: PR

Op het circuit waar Van der Drift in het verleden al mooie prestaties had geleverd, ging de rijder van JD Motorsport het weekend voortvarend van start. Met de beste tijd in de tweede training wist Chris deze lijn door te zetten en mocht hij de eerste race vanaf pole position vertrekken. “Op de eerste set banden was ik meteen snel, alleen dook Fabio Leimer met twee duizendste van een seconde onder mijn tijd”, zei de ‘runner-up’ van vorig jaar. “Bij het zien van de finishvlag wist ik echter nog een snellere ronde eruit te persen en veroverde ik pole.”

Goede start
Na een goede start leidde Van der Drift de eerste wedstrijd op zaterdag. Gedurende de race werd de voorsprong geleidelijk groter, waarbij hij zelfs in de laatste ronde zijn eigen snelste raceronde flink verbeterde. “Ik wist constante rondetijden te rijden waarvan er vijf vrijwel gelijk aan elkaar waren. En daarbij liep ik uit op de rest. De auto voelde erg goed aan en daarom pushte ik aan het einde van de wedstrijd nog iets harder om te kijken wat voor tijd er in de auto zat”, zei Chris naderhand zelfverzekerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet