NASCAR

NASCAR: Thuiszege voor Jimmie Johnson in Californie

Jimmie Johnson scoorde op zijn thuiscircuit de Califonia Superspeedway zijn derde seizoenszege voor het team Hendrick Motorsports. De winnaar bleef Greg Biffle voor.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Nascar
johnson_ca
Routinestop voor Jimmie Johnson op zijn thuiscircuit. Hij was oppermachtig.

Johnson dominant
Van de 250 ronden tellende wedstrijd op de Califonia Motor Speedway reed de Hendrick Motorsports coureur er maar liefst 228 op kop. Johnson: “Eigenlijk onvoorstelbaar want meestal maak je toch wel ergens een foutje.” In de laatste zeven races behaalde Johnson maar liefst vijfmaal een Top 10 finish. Sinds de invoering van de Chase naar de Cup vijf jaar geleden, heeft Johnson zich voor elke Chase gekwalificeerd. A.s. weekend valt op Richmond de beslissing welke twaalf coureurs in aanmerking gaan komen voor de definitieve titelstrijd. Na de wedstrijd in Califonië is er nog niet bepaald wie plek 4 tot en met 7 gaan invullen. Er kan dus voor de wedstrijd op Richmond een harde strijd verwacht worden. Alleen Kyle Busch, Carl Edwards, Jimmie Johnson en Dale Earnhardt jr. zijn nu reeds verzekerd van een plaats in “The Chase”. Voor Dale Jr. was een 11e plek voldoende om zich voor de Chase te kwalificeren.

Twee vreemde incidenten
In de wedstrijd verloor Johnson één keer wat tijd doordat één van de crewleden in de fout ging. De wedstrijd in Califonié telde twee vreemde neutralisaties. De eerste kwam in de 21e ronde. Toen viel één van de gele waarschuwingslichten kapot op de grond. De tweede kwam 88 ronden voor het einde toen zich een zelfde incident voordeed bij start/finish. Denny Hamlin die met zijn Toyota als derde eindigde: “Dit kun je toch eigenlijk niet geloven, ik geloof dat ze hier wel wat betere bevestigingspunten nodig hebben.''

Uitslag
1. Jimmie Johnson Chevrolet 250 ronden
2. Greg Biffle Ford 250 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 250 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 250 ronden
5. Matt Kenseth Ford 250 ronden
6. Carl Edwards Ford 250 ronden
7. Kyle Busch Toyota 250 ronden
8. Kasey Kahne Dodge 250 ronden
9. David Reutimann Toyota 250 ronden
10. Clint Bowyer Chevrolet 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet