EK Mégane Trophy

Eurocup Mégane Trophy: Bernhard ten Brinke pakt podium op Nürburgring

bernhard_t_brinke_nurburg2

Op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) heeft Bernhard ten Brinke zichzelf weer een goede dienst bewezen. De Nederlander werd in de vierde ronde van de Eurocup Mégane Trophy als derde en zevende afgevlagd. Met zijn tweede podiumplaats van het seizoen steeg Ten Brinke met stip naar de vierde plaats in het kampioenschap met totaal 48 punten. Met nog drie raceweekenden voor de boeg (Le Mans, Estoril en Barcelona) heeft de inwoner uit Zeddam nog alle kansen in eigen hand om in de gewenste top drie te finishen.

Tekst en foto: PR

Op vrijdag stonden twee vrije trainingen op het programma. Ten Brinke verkende de 5,148 meter lange baan en zette met oude banden een zesde tijd op de chrono’s. In de afsluitende training van zestig minuten ging hij met betere banden naar buiten en liet daarbij een tijdelijke vijfde tijd noteren. Met een wijziging aan de set-up van de wagen en een set nieuwe banden koos Ten Brinke opnieuw het asfalt. Hij belandde met een tijd van 2:08.120 op de achtste plaats van het 21-koppige deelnemersveld.

bernhard_t_brinke_nurburg3

Kwalificatie
In een kwalificatie van zaterdag probeerde de rijder met startnummer 7 in de slipstream van een andere rijder te komen, maar kwam er door de chaotisch verlopen sessie niet aan te pas. Ten Brinke werd gedwongen om het karwei in de tijdtraining alleen te klaren en verloor hierdoor de aansluiting op de snelste deelnemers. Hij moest genoegen nemen met een elfde plaats op de grid. Met zijn op-één-na-beste tijd verzekerde hij zich van de negende positie voor de afsluitende race op zondag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet