Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Bottas kampioen!

Valtteri Bottas had een drukke dag op de warme Nürburgring. Maar liefst twee races van het NEC Formule Renault 2.0 en één race van de Eurocup Formule Renault 2.0 stonden er voor hem op het programma. Bottas deed echter waar hij goed in is: hard rijden en winnen. En dus won hij alledrie de races. Bovendien wist hij voortijdig het kampioenschap te beslissen, waardoor hij zich de nieuwe NEC FR2.0 kampioen mag noemen.

nec5

Bij de start van de race leek het er niet op dat Bottas ook de tweede NEC Formule Renault 2.0 race van de dag zou winnen. Vertrekkende vanaf de pole had hij een slechte start en zag Tobias Hegewald langszij komen. Ook in het middenveld was het goed raak: Bart Hylkema en Daniël de Jong werden vol getorpedeerd door een van hun collega’s. Voor Hylkema was de race meteen ten einde. De Jong kon zijn weg als laatste vervolgen.

Ondertussen had Stef Dusseldorp een goede start en schoof door naar de zevende positie. Hij kon het tempo van de rijders voor hem prima volgen en trachtte zelfs enkele inhaalmanoeuvres te plaatsen. Bottas stelde in de beginfase van de wedstrijd al snel orde op zaken door Hegewald te passeren en direct een groot gat te slaan naar zijn achtervolgers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet