Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Mislukte pitstop kost Giedo zekere podiumplek (update)

Giedo van der Garde heeft in de tweede race op de Nürburgring een zekere podiumplaats in rook op zien gaan door een mislukte pitstop. De P1 Motorsport-coureur startte vanaf pole en verloor na de start een plaatsje, maar leek zich niet druk te maken en de stops af te wachten. De pitstop verliep echter dramatisch toen het linker voorwiel problemen gaf. Uiteindelijk kwam Giedo als achtste aan de streep in een race die hij had kunnen winnen. De wedstrijd werd in eerste instantie gewonnen door Salvador Duran voor Miguel Molina en Julien Jousse. Na de technische controle werd de wagen van Duran afgekeurd zodat Alvaro Barba alsnog derde werd geklasseerd.

“Dit is echt balen”, verzuchtte Giedo van der Garde na de race. “Mijn start was niet optimaal en ik verloor een plaatsje, maar dat was niet zo’n probleem. Ik was wat sneller dan de auto voor me, dus ik wachtte mijn kans geduldig af. Tijdens mijn pitstop ging het fout met het linker voorwiel en verloor ik heel veel tijd. Ik heb op de baan nog wel een plaatsje goed kunnen maken, maar verder dan de achtste plaats kwam ik niet. Erg jammer, want hier had veel meer in gezeten.”

“Terugkijkend op dit weekend kun je wel zeggen dat we het goed hebben gedaan. We waren weer erg snel en we weten dat we deze vorm vast kunnen houden tot aan het einde van het kampioenschap. Hopelijk kan ik volgend weekend in Le Mans weer net zo goed voor de dag komen als is het het thuiscircuit van Julien Jousse, mijn directe concurrent in het kampioenschap.”
Van der Garde leidt met nog drie weekenden voor de boeg het kampioenschap met 113 punten. De tweede man, Julien Jousse heeft er 65.

Uitslag race 2:
Salvador DURAN (INTERWETTEN.COM RACING) 23 ronden in 42:11.529 (afgekeurd)
1. Miguel MOLINA (PREMA POWERTEAM) + 1.803
2. Julien JOUSSE (TECH 1 RACING) + 2.229
3. Alvaro BARBA (PREMA POWERTEAM) + 3.119
4 Marco BONANOMI (RED DEVIL TEAM COMTEC) + 6.031
5. Bertrand BAGUETTE (INTERNATIONAL DRACO RACING) + 6.780
6. Fabio CARBONE (ULTIMATE-SIGNATURE) + 7.248
7. Giedo Van Der GARDE (P1 MOTORSPORT) + 7.904
8. Pablo SANCHEZ (INTERWETTEN.COM RACING) + 11.145
9. Esteban GUERRIERI (ULTIMATE-SIGNATURE) + 11.964

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet