Superleague Formula

Superleague Formula: Borja Garcia neemt revanche in stromende regen

garcia_regen

Al in de eerste race leek Borja Garcia op het podium af te racen, maar moest hij vanaf een tweede positie met technische problemen terrein toegeven om als tiende te finishen. In de tweede race liet de Spanjaard zien dat hij echt bij de besten hoort. Gestart vanaf een zevende plaats reed hij ondanks de extreme weersomstandigheden een solide race, waarbij hij profiteerde van de vele fouten van de anderen om na een prachtige inhaalmanouevre op Tuka Rocha van Flamengo de zege te pakken. Robert Doornbos zou vanaf pole mogen vertrekken, maar het team kreeg de motor niet gerepareerd en dus kon Doornbos al vroeg inpakken. Yelmer Buurman reed sterk in de stromende regen, maar had pech met een reclamebord dat onder zijn vleugel kwam vast te zitten. Hij moest een pitstop maken en verloor veel tijd. Toch wist hij zich nog naar voren te knokken, de PSV-rijder kwam als achtste over de streep.


Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: Matthe IJzerman en Marco Antheunisse

Het lijkt erop dat de Superleague in het eerste weekend alle mogelijke omstandigheden kan uitproberen. Vond de eerste race vanochtend plaats onder droge omstandigheden met een flauw zonnetje achter de wolken, vanmiddag stonden alle hemelkranen open en moesten de spelers/coureurs alles doen om de wagens op de baan te houden

robert_portret

Al voor de start wordt duidelijk dat de auto van AC Milan niet op tijd klaar is om aan de race deel te nemen. Pech voor Doornbos, die teleurgesteld maar nuchter reageert: “Gelukkig hangt mijn carriere er niet van af”.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet