Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Bottas leidt van start tot finish

Valtteri Bottas heeft de eerste race van het NEC Formule Renault 2.0 op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De Fin vertrok van pole en kwam na een goede start geen moment onder druk te staan.

nec1jpg

Achter Bottas was het een stuk spannender. Johan Jokinen leek goede papieren te hebben om een podiumplaats te scoren, maar de Deen viel langzaam maar zeker terug. Hierna ontstond een strijd om de laatste twee podiumplaatsen. Giermaziak was goed op dreef en schoof door naar de tweede positie. Hij kon weglopen bij de op de 3e plaats liggende Tobias Hegewald, maar moest bijna een seconde per ronde toegeven op leider Valtteri Bottas.

Ook Stef Dusseldorp kon zich goed mengen in de strijd voorin het veld. De rijder van Van Amersfoort Racing vocht enkele spannende duels uit met Hegewald en Jokinen en lag na een aantal ronden op de vierde plaats. Achter hem was ook teamgenoot Nigel Melker in felle gevechten verwikkeld. Ronde na ronde knokte hij om de zevende positie met Da Costa, die hem uiteindelijk wist te passeren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet