WTCC

WTCC : Veel schade, rode vlaggen tijdens de trainingen

De races op het Autodromo Miguel E. Abed Circuit in Mexicaanse Puebla delen het WTCC 2005 seizoen precies door midden. Voorafgaand aan de dubbele race op zondag vonden de vrije trainingen en kwalificatie plaats. Het WTCC leeft aan die andere kant van de Atlantische Oceaan. Met meer dan 42.500 bezoekers is racezondag uitverkocht. SEAT-rijder Peter Terting zal die dag heel verrassend vanaf pole position starten.

Tekst: Jakob Dekker

IJle lucht
Met een lengte van net iets meer dan 3 kilometer is deze baan de kortste die in het kampioenschap wordt aangedaan. Het complex ligt op meer dan 2.300 meter hoogte en daardoor is er sprake van ijle lucht en het daaraan gekoppelde lagere vermogen van de auto’s. Nadat eerder die week het asfalt nog niet in topconditie verkeerde, volgden de nodige herstelwerkzaamheden. Die zorgden weliswaar voor een betere ideale lijn, maar daarbuiten bleef het spiegelglad.

Veel rode vlaggen
Mannen die daar mee te maken kregen waren onder andere Jorg Muller. Die kort nadat merkgenoot Ciro een uitstap buiten de baan maakte, op het vuile gedeelte terecht kwam en hard in de betonnen muur belandde. Van zijn BMW was maar weinig over, waarna titelkandidaat Muller de kwalificatie als toeschouwer mocht volgen. Een volgende rode vlag situatie ontstond nadat De Micheli met zijn Honda hard van de baan ging en ook tegen het niet-meegevende beton tot stilstand kwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet