Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Mehri wint race 1, Paul Meijer achtste

Roberto Mehri heeft de eerste race van de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Nürburgring op zijn naam geschreven. De rijder van Epsilon Euskadi 2 leek zich te verslikken in de start, maar herstelde zich en reed vervolgens onbedreigd naar de zege.

Na de start van de wedstrijd was het dringen geblazen in de eerste bocht. Op zich niet vreemd, want de Eurocup Formule Renault 2.0 kent dit weekend een startveld van maar liefst 44 auto’s. Zoals gezegd kende Bottas een prima start en pakte de leiding. Dit was echter kortstondig want al in de eerste bocht kon Mehri weer binnendoor passeren en nam zo de koppositie over.

08116224_meijer

Paul Meijer wist zich inmiddels naar voren te vechten en lag aan het einde van de tweede ronde al op de achtste positie. Ook Ricciardo had zich aardig opgewerkt en reed vlak achter Bottas op de derde plek. In de ronden hierna waren er volop gevechten op de baan, met de nodige prachtige inhaalmanoeuvres. Dit was koren op de molen van Mehri, Bottas en Ricciardo, die een flink gat konden slaan naar hun achtervolgers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet