Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Van der Garde breidt voorsprong opnieuw uit met tweede plaats (update)

480_giedo_actie9792

Fabio Carbone (Ultimate Signature) reed naar zijn tweede overwinning van dit seizoen op rij. Hij finishde voor poleman Fairuz Fauzy (Fortec Motorsport) en Giedo van der Garde (P1 Motorsport) die prima zaken deed voor het kampioenschap. Van der Garde, die vanaf een achtste plaats startte, ontweek alle crashes en maakte verder geen fouten. Dat deden zijn concurrenten Jousse, Duran en Guerrieri wel. Morgen start Giedo de tweede wedstrijd vanaf poleposition.
Na de technische controle werd de wagen van Fairuz Fauzy afgekeurd zodat Van der Garde een plek doorschoof naar de tweede plaats.

Tekst: PR

“De kwalificatie verliep beter dan we in eerste instantie dachten”, zei Giedo. “Even leek het erop dat we niet eens in de Superpole zouden komen, maar gelukkig ging het goed en toverden we een knappe ronde uit de hoed, waarmee we op pole staan voor de hoofdrace. De start verliep redelijk, maar bij het aanremmen voor de eerste bocht zag ik Charles Pic als een dolle komen aanstormen, dus ik week uit en hij zorgde voor een flinke chaos. Ik werd gelukkig door niemand geraakt en kon als zevende verder.”

“Vervolgens verliep alles eigenlijk naar wens. Flink wat jongens gingen voor me in de fout, waardoor ik steeds een plaatsje op kon schuiven. In de slotfase lag ik derde en was ik heel erg snel, maar ik kon Fauzy, die tweede lag, niet meer achterhalen. Derde is een prima resultaat en we hebben opnieuw erg goede zaken gedaan in het kampioenschap. Morgen start ik vanaf pole en hoop ik voor de winst te gaan. Pas ver na afloop hoorde ik dat ik nog een plaats was opgeschoven. Prima."

Uitslag eerste wedstrijd Nurburgring:

1. Fabio CARBONE (ULTIMATE-SIGNATURE) 46:57.536
2. Giedo van der GARDE (P1 MOTORSPORT) + 3.274
3. Esteban GUERRIERI (ULTIMATE-SIGNATURE) + 4.023
4. Mikhail ALESHIN (CARLIN MOTORSPORT) + 5.504
5. Salvador DURAN (INTERWETTEN.COM RACING) + 7.109
6. Bertrand BAGUETTE (INTERNATIONAL DRACO RACING) + 10.058
7. Pablo SANCHEZ (INTERWETTEN.COM RACING) + 10.754 \
8. Pippa MANN (P1 MOTORSPORT) + 11.404
9. Claudio CANTELLI (RC MOTORSPORT) + 11.741Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet