Diversen

Belgian GT: Kumpen-Longin-Radermecker (Mosler) op pole voor de Menzo 24 Hours of Zolder

We hebben tot het einde van de vierde en ultieme kwalificatiesessie moeten wachten om de poleman voor de dertigste editie van de Menzo 24 Uur van Spa, met start zaterdag om vier uur, te kennen.

Tekst en foto's: PR

Woensdagavond maakte Vincent Radermecker de ambities van MI Gravity International al duidelijk door een eerste snelle tijd van 1.34.374 neer te zetten. Maar het was Maxime Soulet die als leider op woensdagavond het circuit mocht verlaten. Op donderdag ging de pole dan vervolgens naar Jeffrey Van Hooydonk, in een scherpe 1.33.707. Maar bij Gravity had men nog niet alle kruid verschoten en Kumpen zette die intenties op het einde van de laatste sessie ook op de tabellen.
Enkele minuten na een neutralisatie van de laatste sessie ging de viervoudige winnaar dan naar zijn pole op zoek en met als resultaat een zeer knappe 1.33.017 en dus ook de pole. "Ik ben tevreden en stel bovendien vast dat onze wagen makkelijker te besturen is", legt Kumpen, die zijn wagen (een Corvette Z06) ook vorig jaar op de pole zag belanden, uit. "De wagen is minder onderstuur. We hebben hier een sterk team op poten gezet en met drie rijden is zeker geen nadeel. Ik wil echt die vijfde zege in Zolder."

480_24uz08_8982
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet