Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Giedo van der Garde pakt de draad weer op in Duitsland

480_giedo_actie_9900

Na een pauze van zeven weken begint de World Series by Renault komend weekend aan het laatste en beslissende deel van het seizoen. Giedo van der Garde zal op de Nürburgring in Duitsland zijn voorsprong in het kampioenschap proberen uit te breiden na een intensieve zomerstop.

Tekst en foto: PR

"Ik heb zeker niet stilgezeten", zegt Giedo van der Garde. "Ik heb een weekje vakantie gehad, maar ik ben ook een week in Finland geweest, waar ik met Heikki Kovalainen heb getraind. Dat was een indrukwekkende ervaring. Ze hebben in Finland een prachtig trainingscomplex, waar ze je helemaal kunnen doorlichten en kijken naar je fysieke gesteldheid. Aan de hand daarvan maken ze een trainingsprogramma wat dan speciaal op jou is afgesteld, waarmee je eventuele zwakke punten goed kunt verbeteren."

Testen
"Vervolgens hebben we getest in Engeland, waar we een beetje werden tegengewerkt door het weer", vervolgt Van der Garde. "Ondanks dat heeft het team wel het nodige kunnen proberen en hebben we weer aardig wat nuttige informatie verzameld. Het zou ons moeten helpen voor de race op de Nürburgring, een mooi circuit met een technische eerste sector. Dit circuit zou ons goed moeten liggen, waardoor we weer flink wat punten kunnen scoren. Daar ligt de prioriteit."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet