Belcar

Belgian GT: Diverse Nederlanders aan de start bij de 24 uursrace van Zolder

start_24_u_zolder_2007
De start van de 24 uursrace van Zolder in 2007. Foto: Willem J. Staat

Komende zaterdag en zondag staat voor de 30ste keer de 24 uursrace van Zolder op de rol. Tijdens de slijtageslag over een etmaal komen de nodige Nederlanders aan de start.

De 24 Hours of Zolder is het hoogtepunt van het Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck. De wedstrijd telt dubbele punten voor het kampioenschap. Vorig jaar wonnen Marc Goossens, Maxime Soulet en de broers Guillaume en Maxime Dumarey.

Divisie 1
In de endurance-wedstrijd zijn ook Nederlandse deelnemers present. Zo komt voor A+ Racing Menno Kuus in actie. Kuus, die eerder dit seizoen voor PMB Motorsport / McDonald's Racing uitkwam, stapt voor het eerst in een Dodge Viper Competition Coupé. Henk Haane en Arjan van der Zwaan, die een Lamborghini Gallardo besturen, komen net als Menno Kuus uit in de snelle Divisie 1. Haane en regerend Dutch Supercar Challenge-kampioen Arjan van der Zwaan vormen een trio met de Belg Patrick Ceusters.

Divisie 2
In deze klasse nemen de cupwagens van de vorige generatie het op tegen de nieuwe GT4’s. Ook in Divisie 2 is er Hollandse inbreng. In de wagen met het nummer 161 komt Moritz Racing uit. In de Marcos Mantis racet naast Bert en Patrick Moritz ook Gwendolyn Hertzberger. Voormalig Formule Ford-rijder Jean-Pierre Verhoeven bestuurt met drie Belgen een Porsche 996 GT3 Cup voor het Speedlover team.

Divisie 3
Ook met een Porsche, maar dan een 996 Biturbo, zal Ron Marchal in actie komen. De Nederlander vormt met de Belgen Patric Derdaele, Kurt Dujardin en Albert Vanierschot de Belgium Racing formatie. In Divisie 3 zal eveneens Tom Langeberg uitkomen. Ook hij heeft drie Belgen als teamgenoten en zal uitkomen voor Speedlover.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet