Sportscars

Sportscars: Audi wint LMP1 titel in Mosport

In het Canadese Mosport heeft Audi met een dubbelzege van de combinaties Luhr/Werner en Capello/Pirro de ALMS LMP1 titel op haar naam geschreven. In de LMP2 klasse ging de zege naar de combinatie Brabham/Sharp met een LMP2 Acura Honda.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s ALMS/Audi Sport

start_mosport
Beide Audi's reden in Mosport op een verschillende strategie. Het leverde de LMP1
titel op.

Audi wint LMP1 titel
Beide Audi’s reden op verschillende strategieën. Zo kwam de combinatie Luhr/Werner tijdens de tweede safetycarfase niet naar binnen. Pas veel later werden zij binnengehaald en vielen naar de 8e plek terug. Met veel brandstof in zijn tank kon Lucas Luhr in de slotfase een halve minuut achterstand goedmaken. Pas negen ronden voor het einde ging hij aan de leidende Acura Honda voorbij. Bij de eerste geplande stop ging het niet helemaal goed want Marco Werner reed bij het wegrijden tegen de pitmuur aan en beschadigde daarbij de voorkant van zijn R10 TDI. Het maakte overigens niet veel uit want Werner vestigde met 1.05.823 een nieuw baanrecord. Ook was het de vijfde overwinning voor hun in de ALMS-series. De rijderstitel kan hun nauwelijks nog ontgaan.

Lucas Luhr: “Het was een uitdaging om aan het eind nog eenmaal alle Prototypes in te halen. Die auto was na die aanrijding in de pits niet optimaal meer.Mijn ingenieur heeft over de radio gezegd, dat ik alles maar moest gegeven. Gelukkig ben ik erin geslaagd.”

Marco Werner: “Een fantastische wedstrijd. Werkelijk klasse dat het ondanks twee verschillende strategieën een dubbeloverwinning geworden is. Voor Pirro was het erg moeilijk want hij moest op het einde de brandstofspaarmethode toepassen. Wij zijn volgas gegaan en moesten daarom onder “groen” nog één keer de pits opzoeken.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet