Diversen

Div: Michiel Willebrands opnieuw op podium

willebrands_race2_actie.jpg

Wat Mike Hezemans niet was vergund na de schade door zijn teamgenoot Gollin, lukte Autoweek-journalist Michiel Willebrands wel: ook in de tweede Dacia Logan Cup-race op de Bucharest-Ring eindigde hij op het podium. Ditmaal deed hij het zelfs nog beter dan gisteren: in het veld van 29 auto's bezette "Miki" Willebrands, zoals hij op de officiële uitslagenlijsten stond aangeduid, de tweede plaats. Daarmee evenaarde de Amsterdammer zijn tot nu toe beste raceresultaat, want ook in de vroegere Nederlandse SEAT Cupra Cup was hij al een keer als tweede geëindigd.

Tekst: René de Boer
Foto's: Raymond de Haan/Bucharest-Ring

Dat Willebrands bij zijn jacht naar een goede klassering niets aan het toeval overliet, bleek wel uit het feit dat hij voor de start contact opnam met waarschijnlijk wel de man met de meeste merkencupervaring in Nederland, namelijk Frans Verschuur van de gelijknamige Equipe uit Nijmegen. "Ik heb Frans gevraagd wat ik het beste met de bandenspanning kon doen en hij heeft me goed advies gegeven", aldus Willebrands.

"Wat ging er door je heen?"
"Gisteren hitte en vandaag vond ik het jammer dat we moesten finishen onder code rood", antwoordde Willebrands op de klassieke sportverslaggeversvraag "Wat ging er door je heen?" De race moest uiteindelijk worden gestaakt omdat iemand in de eerste chicane de muur had geraakt. Daarvoor was al lange tijd de safety car op de baan geweest, maar omdat de schade groter bleek dan werd gedacht besloot de wedstrijdleiding er uiteindelijk maar een punt achter te zetten. De overwinning ging naar de Roemeen Andrei Tentean, die gisteren tweede was. De derde plaats werd bezet door Bogodan Nastase.

willebrands_race2_podium.jpg
Willebrands (links) opnieuw op het podium
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet