GT

FIA GT: Tweede zege op rij voor Fässler-Deletraz in Boekarest

race2_start
De beide Phoenix-Carsport-Corvettes leiden wederom bij de start

Evenals gisteren was het Zwitserse duo Marcel Fässler en Jean-Dénis Deletraz het sterkst tijdens de FIA GT-race op de Bucharest-Ring. Op het stratencircuit in de Roemeense hoofdstad zegevierde het Corvette-duo van het Phoenix Carsport Racing team voor de beide Vitaphone-Maserati’s van Negrao-Ramos en Bertolini-Bartels. Xavier Maassen was de best geklasseerde landgenoot op de zesde plaats met de Selleslagh-Corvette. De Limburger eindigde een plek voor Peter Kox en Roman Rusinov met de Lamborghini Murcielago.

Tekst: René de Boer
Foto's: Raymond de Haan, David Noels/Bucharest-RingFässler pakt bij de start de leiding voor Hezemans, Negrao, Bertolini, Maassen, Kumpen, Peter en Kox. Peter en Kox wisselen in de eerste ronde tweemaal van positie, de Oostenrijker trekt in het duel uiteindelijk aan het langste eind. Voor de rest zijn er in de eerste paar ronden weinig positiewisselingen. Peter opent de aanval op Xavier Maassen, die met de Selleslagh-Corvette op de zesde plaats rijdt, Kox volgt direct achter Peter. In GT2 leidt Vilander voor Westbrook en Bell. In de tiende ronde worden voor het eerst de langzaamste GT2-auto’s door Fässler als leider in de wedstrijd op een ronde gezet. In de elfde ronde gaat Fabrizio del Monte met de Kessel-Ferrari in de rondte. In de 14e ronde gaat Xavier Maassen in de fout in de eerste bocht, waar hij veel te ver naar buiten rijdt en Philipp Peter en Peter Kox voorbij moet laten gaan.

Porsche en Ferrari in de clinch
In de 17e ronde gaat het mis tussen Christian Montanari in de AF Corse Ferrari en Horst Felbermayr sr. met de Felbermayr-Proton-Porsche. Beide willen Matteo Malucelli met de BMS-Scuderia Italia-Ferrari inhalen, maar raken daarbij met elkaar in de clinch en komen in botsing. Ze rijden meteen de pits in. De Ferrari kan de strijd vervolgen, de Porsche is uit de race. In ronde 20 haalt Kumpen Bertolini in in de strijd om de vierde plaats.

race2_aanrijding

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet