Porsche Cups

Porsche Supercup: Jeroen Bleekemolen wint in Valencia en is bijna kampioen

Jeroen Bleekemolen heeft vandaag de Porsche Supercup-race gewonnen. Hij bleef op het Spaanse stratencircuit Jörg Hardt en Damien Faulkner voor. Met nog twee races te gaan heeft klassementsleider Bleekemolen 44 punten voorsprong op nummer twee Damien Faulkner. Omdat Faulkner maximaal nog 44 punten kan verzamelen op Spa en Monza, is Bleekemolen nog nèt niet officieel kampioen.

Tekst: Marc Kok

Bij de start van de race over 14 ronden is polesitter Jeroen Bleekemolen perfect weg. Hij pakt de kop voor Stefan Rosina, Damien Faulkner en Chris Mamerow. Terwijl Jaap van Lagen bij een van de eerste bochten spint, raakt ook Paul van Splunteren erbij betrokken. Zijn wagen vat aan de achterkant vlam en moet geblust worden. Dat is einde race voor de Porsche Eindhoven-dealer. Hoewel de tv-beelden het niet laten zien, blijkt volgens de computergegevens ook Tim Buijs al uitgevallen.

Eerste doorkomst
Bij de eerste doorkomst heeft Jeroen Bleekemolen een seconde voorsprong op Rosina, maar even later is het verschil gehalveerd. De kampioenskandidaat heeft blijkbaar een klein foutje gemaakt. Patrick Huisman is 9de, Sebastiaan Bleekemolen 12de, zijn vader Michael 18de, gevolgd door Simon Frederiks (21ste) en Jaap van Lagen (22ste).

Jeroen loopt weg
Jeroen Bleekemolen heeft de snelheid goed te pakken en loopt weer verder uit op het veld. Na vijf ronden heeft de Aerdenhouter al een gat van dik twee seconden geslagen op Rosina en Faulkner, die op hun beurt mijlenver voor liggen op Mamerow en zijn achtervolgers. Jörg Hardt, gestart als 6de, gaat even later Mamerow voorbij en ligt nu op P4.

Ronde 7
Halfweg koers is Jeroen Bleekemolen al drie tellen weggereden bij Rosina. De rijder op plek 2 heeft alle moeite om Faulkner achter zich te houden. Rosina’s wielen blokkeren regelmatig en even later is Faulkner ook aan Rosina voorbij, hetgeen de kansen voor Bleekemolen om vandaag al met de titel aan de haal te gaan, verkleint.

Rosina valt verder weg
Sebastiaan Bleekemolen, die aan de linkerachterkant van zijn Porsche moet zijn geraakt omdat die daar beschadigd is, ligt op plek 13. Het is ondertussen duidelijk dat Rosina’s wagen niet meer optimaal loopt, want hij is zijn derde plaats kwijtgeraakt aan Hardt. René Rast is 5de, voor Chris Mamerow en Lucas Guerrero. Patrick Huisman, die dit weekend zijn verjaardag viert, is 9de.

Hardt passeert Faulkner
Met nog vijf rondjes te gaan heeft Jeroen Bleekemolen al een handvol seconden voorsprong. Jörg Hardt doet zijn achternaam eer aan vandaag, want hij gaat echt ontzettend hard. Hij racet razendsnel naar Faulkner toe en passeert hem op zeer strakke wijze. Omdat Petiz op P8 spint, krijgt Patrick Huisman een plekje cadeau en ligt hij nu 8ste.

Botsing
Danny Watts knokt in de slotfase met een tegenstander en raakt daarbij de controle over zijn wagen kwijt. Daardoor raakt hij even later hard de zijkant van de achter hem rijdende Sebastiaan Bleekemolen. Daarbij raken de Porsche van zowel Watts als de oudere broer van Jeroen dermate beschadigd dat ze de snelheid verliezen en uitvallen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet