NASCAR

NASCAR: Oorlog tussen Carl Edwards en Kyle Busch ontketend

Ruim 160.000 toeschouwers waren op de Bristol Motor Speedway getuige van de ontbrandende vete tussen Ford-coureur Carl Edwards en Toyota-coureur Kyle Busch

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Toyota

carl_edwards_bristol_2
Voorlopig 1-0 voor Carl Edwards in de strijd met aartrivaal Kyle Busch

Kemphanen Edwards en Busch zorgen voor spektakel
Met nog ruim 30 ronden te gaan ontbrak het voor een uitverkocht huis in Bristol niet aan spektakel. Een klein duwtje van Ford-coureur Carl Edwards tegen de leidende Toyota van Kyle Busch bracht hem aan de leiding van de wedstrijd. Edwards stond de leiding daarna niet meer af. De 160.000 toeschouwers in Bristol kregen een extra toegift van beide kemphanen na het vallen van de vlag. De gefrustreerde en teleurgestelde Busch liet duidelijk weten dat hij het niet met de handelwijze van de Ford-coureur eens was en beukte tijdens de ereronde van Edwards vol in diens auto. Edwards’ auto gleed op de 33 graden hoge banking maar omhoog en kwam terug naar beneden en beukte doelgericht op de achterbumper van Busch’Toyota die van de baan af spinde.

Een woedende Busch: “Voor mij was dit absoluut geen inhaalmanoeuvre. Ik ben benieuwd wat hij te zeggen heeft als ik hem in een getorpedeerd wrak van de baan afbeuk.! Hij kan het krijgen zoals hij het wil hebben. Ik zal op dezelfde manier tegen hem in de Chase naar de Cup racen.”

Op Bristol werd de wedstrijd maar liefst 415 ronden door Kyle Busch gedomineerd. Tijdens de festiviteiten in “Victory Lane” verklaarde Edwards dat hij Busch inderdaad een tik gegeven had.
Edwards: “Het is de beste manier om een wedstrijd te winnen toch.” Terwijl Busch bij de NASCAR-officials ter verantwoording werd geroepen liet men winnaar Edwards voorlopig nog even in zijn zegeroes. Bij een Nationwide-wedstrijd op Richmond hadden beiden elkaar al eerder getroffen. Edwards: “Ze hebben het over aartsrivalen, nou, die zijn er dus nu in NASCAR!”Een misverstand tussen de spotter van Casey Mears zorgde ervoor dat er in de 216e ronde zeven auto’s van de baan crashten. Mears: “Een aantal mensen had hier gewoon niet bij betrokken moeten zijn.”


bristol_bush_edwards_duel
Tot aan de tik van Edwards lag Busch 415 ronden op kop!

UITSLAG
1. Carl Edwards Ford 500 ronden
2. Kyle Busch Toyota 500 ronden
3. Denny Hamlin Toyota 500 ronden
4. Kevin Harvick Chevrolet 500 ronden
5. Jeff Gordon Chevrolet 500 ronden
6. Ryan Newman Dodge 500 ronden
7. Clint Bowyer Chevrolet 500 ronden
8, Tony Stewart Toyota 500 ronden
9. Matt Kenseth Ford 500 ronden
10.David Ragan Ford 500 ronden

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet