Sportscars

Sportscars: Terugblik 1000KM Nurburgring

Afgelopen weekend vond op de Nürburgring de voorlaatste wedstrijd van de Le Mans Series plaats. In de LMP2 klasse werd de titelstrijd voortijdig beslist. Samen met Jeroen Bleekemolen behaalde Jos Verstappen voor het team van VM Motorsport by Equipe Verschuur de overwinning en het team werd voortijdig LMP2 kampioen. Voor de Nederlandse autosport een fantastische prestatie.

Tekst en Foto’s: Willem J. Staat


nicolas_minassian
Beide titelkandidaten in een directe confrontatie op de baan. Op Silverstone valt
de beslissing.

Koffiedik kijken
In het begin van dit millennium haalde Racing for Holland met Jan Lammers en John Bosch eveneens een titel bij de Sportscars binnen, maar de voorloper van de Le Mans Series heette toen nog WSPC en werd door de Griek John Mangoletsi georganiseerd. In 2004 werden de huidige Le Mans Series opgestart. Aan belangstelling van deelnemers ontbreekt het niet. Met de officiële komst van Peugeot en Audi is het niveau sterk gestegen. Vooral de wapenwedloop qua dieseltechniek heeft de interesse van de media behoorlijk doen stijgen. Tot aan de laatste wedstrijd op Silverstone is het kampioenschap tussen Peugeot en Audi volledig open. De combinaties Gene/Minassian of Premat/Rockenfeller kunnen beiden nog kampioen worden. Realistisch gezien moet Peugeot in principe kampioen worden, maar op Le Mans had men bij Audi ook het geluk aan haar kant. De dubbeloverwinning op de Nürburgring betekende voor Peugeot een enorme revanche voor het “gezichtsverlies” dat men tijdens de 24 Uren van Le Mans leed.

vm_porsche_rs_spyder
Ook Jeroen Bleekemolen leverde een belangrijk aandeel in het winnen van de
prestigieuze LMP2 titel
LMP2
Na 15 jaar mocht Jos Verstappen eindelijk weer een titel aan zijn palmares toevoegen. Teameigenaar Peter van Merksteyn prefereerde op de Nürburgring deelname aan de “Deutschland Rallye” zodat de kampioenstitel naar Jos en het team gaat, omdat Van Merksteyn op dit moment nog punten te kort komt. Omdat men bij VM Motorsport by Equipe Verschuur alle doelstellingen bereikt heeft wordt er op dit moment in de media druk gespeculeerd over de toekomst van Jos en het team. Verstappen gaf vorige week te kennen dat hij graag in de Le Mans Series wil doorgaan. Met zijn successen heeft de Limburger zich ook bij de grote teams in de kijker gereden. Maar bij Audi en Peugeot zijn de mogelijkheden beperkt. Naar verwachting zullen er daar in 2009 weinig mutaties plaatsvinden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet