Diversen

Div: myRideOnline en Bleekemolens Race Planet starten uniek initiatief op kartbaan

(Advertorial)

480_myrideonline

Zie je race terug in persoonlijk online videoverslag

Vele honderdduizenden Nederlanders vinden het prachtig om te karten. Van al dat spektakel blijft vaak alleen de herinnering bewaard voor later. Dankzij een samenwerking tussen myRideOnline en Bleekemolens Race Planet kunnen karters vanaf nu een gepersonaliseerd videoverslag van hun race laten maken. “Eindelijk kan ik nu iedere race optimaal analyseren en me door en door blijven verbeteren’’, aldus Jeroen Bleekemolen, die inmiddels meerdere opnames heeft laten maken.

“Aan de basis van dit concept staat een speciaal ontwikkelde techniek die helemaal automatisch de persoonlijke videobeelden opneemt, monteert en via internet distribueert”, legt Peter Hazenberg van myRideOnline uit. De indoor kartbaan van Bleekemolens Race Planet in Amsterdam heeft de primeur en is als eerste in de wereld uitgerust met deze myRideOnline-techniek.

Professionele videocamera’s
Rondom de kartbaan zijn maar liefst negen professionele videocamera’s geplaatst, die zelfs onder de relatief moeilijke omstandigheden een hoge kwaliteit garanderen. De videocamera’s zijn zodanig opgesteld dat ze gezamenlijk de hele baan in beeld brengen. Alle beelden worden digitaal opgeslagen en met computers bewerkt.

Alle rijders continu in beeld
Omdat de karts zijn voorzien van een zender, kunnen de rondom de baan geplaatste ontvangers zeer nauwkeurig alle bewegingen van de karts detecteren en doorsturen naar een centraal computersysteem voor verdere verwerking. Dankzij een koppeling tussen deze computerdata en de camerabeelden kan voor iedere karter een uniek raceverslag gemaakt worden. De beelden kunnen via internet bekeken worden.

Thuis de beelden bekijken
Voor aanvang van de race ontvangt een karter een myRideOnline-ticket met daarop een unieke code. Om thuis zijn persoonlijke raceverslag te bekijken gaat hij naar de website van Race Planet en voert de unieke code in op de speciaal ontwikkelde videoplayer. De bewuste video zal automatisch worden afgespeeld.

Sterke behoefte bezoekers
myRideOnline en Bleekemolens Race Planet spelen met dit unieke concept in op de behoefte van karters om meer dan alleen een fraaie herinnering aan hun race over te houden. Door het grote aantal breedbandinternetaansluitingen en de populariteit van websites als YouTube is het bekijken van video's op de computer inmiddels ruimschoots ingeburgerd. Distributie via internet is dan ook een veel aantrekkelijker alternatief voor verspreiding dan bijvoorbeeld per DVD. Bovendien kunnen de beelden zo ook nog eens makkelijk gedeeld worden met familie, vrienden en bekenden.

Tot september gratis
”De maand augustus zijn we nog bezig de laatste details tot in de perfectie af te stellen. Om mensen vast kennis te laten maken bieden we alle bezoekers van Race Planet Amsterdam tot september een gratis myRideOnline-video aan” legt Hazenberg uit. Daarna bedraagt de prijs EUR 5,95 voor een uniek raceverslag van 12 minuten.

Nederlandse sterren geven feestelijk startschot myRideOnline
Op dinsdag 2 september zal myRideOnline op feestelijke wijze officieel van start gaan. In samenwerking met Race Planet zal dan een ‘sterrenrace’ met bekende Nederlanders worden gehouden. “Op deze wijze krijgt myRideOnline een lancering met uitstraling’’, aldus Hazenberg, die benieuwd is naar de raceverslagen van onze vaderlandse sterren.

myRideOnline 2.0
Ondertussen zit het myRideOnline-team niet stil. Bij de ontwikkeling van het systeem zijn reeds voorbereidingen getroffen voor toekomstige uitbreidingen. Zo wordt er momenteel gewerkt aan de mogelijkheid commentaar aan de race toe te voegen en de race met al zijn data grafisch weer te geven op een plattegrond van de baan. Ook het afspelen van de filmpjes op mobiele telefoons wordt voorbereid. myRideOnline heeft dan ook de nadrukkelijke focus om op basis van de laatste technologieën innoverende toepassingen te blijven ontwikkelen en toe te passen.

Kijk voor meer informatie op de website www.myrideonline.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet