Diversen

Div: Derde plaats Junior Strous, solide race Dominick Muermans in Formule Atlantic

podium_trois_rivieres

Het tijdelijke stratencircuit van Trois Rivière (Quebec, Canada) was voor de 39ste keer het toneel voor het raceweekend van de “Grand Prix Trois-Rivières” (GP3R). Het circuit ligt op het 'terrain des exposition' vlak bij het centrum van de stad en heeft een lengte van 2.448 km.

Tekst en foto’s: PR

In de lange geschiedenis van deze GP3R won in 1973 Gilles Villeneuve de Formule Ford en in 1976 de Atlantic Championship in een March 76-B. In 1984 won Arie Luyendijk in een VW Super Vee Ralt RT-5. De tweede Nederlander die hier won was Cor Euser. Hij stond op de hoogste tree van het podium in de Formule 2000 in 1985. In 1989 won Jacques Villeneuve hier de Atlantic Championship. En de laatste keer dat de Atlantic Championship auto’s hier reden was in 2003. A.J. Allmendinger won toen de race.

Kwalificatie
Dit weekend was het de 29ste keer dat de Atlantic Championship in Trois Rivière reed. Junior Strous en Dominick Muermans kwalificeerden zich als 8ste en 17de voor de race in dit zeer competitieve kampioenschap. In de eerste kwalificatie sessie kwalificeerde 11 rijders zich binnen een seconde, in de tweede kwalificatie maar liefst 13 rijders.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet