Supercar Challenge

DSC: Races 12 Heures de Spa- Francorchamps (lang)

De DSC reed dit keer twee races van 60 minuten in het voorprogramma van de BTCS 12 Heures de Spa-Francorchamps.

Tekst en foto's: PR

Op de vrijdag werden de vrije trainingen en de kwalifikatie verreden.

De meeste rijders weten de wagens heel te houden, Frank Moeland en Rob Frijns hebben pech, Frank verliest de controle boven op Radillion, klapt hard de banden in en schrijft de BMW Compact af.

 Compact-12H-1


Rob Frijns heeft meer geluk, hij spint achter op het circuit en beschadigd alleen zijn achterscherm en wielophanging. Het team van US Carworld weet de wagen weer op tijd te repareren voor de race.

Uitslag kwalifikatie:
Nr. 15 Rene Wijnen / Pieter Dubois, 2:27.959
Nr. 2 Cor Euser, 2:28.342
Nr. 1 Graham Coomes, 2:32.097

Nr. 33 Lex van der Meijden, 2:36.021
Nr. 42 Frans en Denny van Os, 2:40.805
Nr. 26 Nol Köhler/Hans Ambaum, 2:41.683

Nr. 80 Richard van den Berg, 2:49.166
Nr. 99 Ron Braspenning, 2:50.701
Nr. 66 Ko Scheurer, 2:51.002

Vrijdagmiddag, 18.00 uur race 7

Bij het wegrijden van de formatiegrid voor de opwarmronde blijkt de Nissan Primera met Steve Papworth niet te starten, met hulp van de Marchalls wordt hij snel weggeduwd naar het einde van de pitstraat.

 Start-12H-1


Polesitter, Rene Wijnen in de Viper realiseert zich dat een goede start van groot belang is op Spa, als hij Cor Euser achter zich weet te houden van heeft hij een mogelijkheid uit te lopen, zij moeten immers een 10 seconden langere pitstop maken dan Euser door het handicap systeem.

Vanuit La Source komend varieert hij zijn snelheid enigszins om op het juiste moment op het gas te gaan en zodoende een gaatje te slaan tussen hem en Euser. Hij realiseert zich op dat moment echter niet dat een kleine variatie verderop in het startveld veel grotere reakties op levert.

 Braincard-12H-1


Bij het doven van de rode lichten gaat hij vol op het gas maar wordt bijna ingehaald door de vanaf de tweede rij gestarte Rob Knook die de Braincard Marcos samen deelt met Peter van der Kolk. Achter het gaat het uiteindelijk fout. Nol Köhler maakt maximaal gebruik van het harmonica effect en schiet voorbij een aantal deelnemers met als laatste Charles Brugman. Beide raken elkaar waarbij Brugman rechts de muur inschiet en Köhler linksaf de vangrail terwijl de rest van het veld van ruim 50 wagens er aan komt denderen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet