Sportscars

Sportscars: Peugeot dominant op de Nürburgring. Verstappen LMP2 kampioen

Peugeot scoorde een fraaie 1-2 zege op de Nürburgring en versloeg daarmee Audi op haar thuiscircuit. De beide Audi’s eindigden op de derde en vierde plaats. Toch blijft het kampioenschap tot aan Silverstone volledig open. In de LMP2 klasse won Jos Verstappen met de VM Motorsport by Equipe Verschuur de LMP2 titel met de Porsche RS Spyder.

Tekst en foto; Willem J. Staat

verstappen_qualiifyinbg
Jos Verstappen op weg naar de LMP2 titel met de VM Motorsport by Equipe Verschuur
Porsche RS Spyder

Dubbeloverwinning voor Peugeot op de Nurburgring
De combinaties Lamy/Sarrazin en Gene/Minassian scoorden voor Peugeot een fraaie dubbeloverwinning op de Nürburgring. “Na Le Mans voelt dit bijzonder goed aan” verklaarde Pedro Lamy op de persconferentie, Bij Peugeot waren er voor deze wedstrijd geen teamorders, en Lamy waarschuwde dat het kampioenschap tot Silverstone nog volledig open is. De Peugeot van Gene/Minassian verloor wat tijd door problemen met de startermotor. Daarna kon de Peugeot zijn achterstand op de zusterauto stabiliseren. Bij Audi wist men dat het een moeilijke wedstrijd ging worden bevestigde Mike Rockenfeller. Anderzijds werden beide R10 TDI;s getroffen door een lekke band. Mike Rockenfeller: “Dat is iets waarvan wij de oorzaak zeker nog moeten analyseren.” Ook bij Audi waren er geen teamorders tussen beide teams.

peugeot_race
De Peugeots waren dominant op de Nurburgring Voor polesitter Marc Gene zat
er na problemen met de startmotor niet meer dan een tweede plaats in.

In de LMP2 klasse ging de zege wederom naar de VM Motorsport Porsche RS Spyder van Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen. Tevens behaalde het team van VM Motorsport de LMP2 titel binnen. In 1993 won Verstappen, eveneens in Duitsland, de Duitse F3 titel.“Vooral de laatste 7.8 ronden van de eerste stint waren erg moeilijk. We hadden met over-en onderstuur te kampen. Daarna hebben wij een andere compound gebruikt en ging het weer uitstekend. Zeker omdat wij een voorsprong van twee ronden konden opbouwen op de Essex Porsche. Het is natuurlijk een fantastisch resultaat voor het team. In GT1 ging de zege naar Tomas Enge/Antonio Garcia met de Aston Martin DBR9, terwijl de zege in GT2 naar Robert Bell en Gianmaria Bruni met de Ferrari 430 GT ging.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet