Sportscars

Sportscars: Pole voor Marc Gene en Jos Verstappen op de Nürburgring

Met een ronde van 1.38.492 pakte Peugeot-coureur Marc Gene de pole met zijn Peugeot 908 Hdi FAP. In de LMP2 klasse pakte Jos Verstappen met de VM Motorsport Porsche RS by Equipe Verschuur de vijfde achtereenvolgende pole dit seizoen.

Tekst en Fotos: Willem J. Staat

peugeot_audi_duel
Peugeot verslaat Audi in de training en richt zich op het winnen van de LMS titel
na de nederlaag op Le Mans. Ook wil men Petit Le Mans op Road Atlanta
dit jaar winnen
.

Poles voor Gene en Verstappen
Met een tijd van 1.38,492 pakte Marc Gene voor Peugeot de pole. De tweede Peugeot 908 Hdi FAP kwalificeerde zich met de combinatie Lamy/Sarrazin als tweede. De Lola Aston Martin van Stefan Múcke kwalificeerde zich verrassend als derde. De Joest Audi R10 TDI’s van Premat/Rockenfeller en Capello/McNish kwalificeerden zich “slechts” als vierde en vijfde. Marc Gene: “Eigenlijk ben ik verrast dat er zelfs geen Audi naast ons op de eerste startrij staat. In principe had ik de Audi’s verder vooraan verwacht. Voor ons is dit een meevaller. Twee Peugeots op de eerste startrij betekent dat wij bij de start van de wedstrijd wat lucht hebben. Op hun thuiscircuit had ik dit niet verwacht. Wraak voor Le Mans? Marc Gene: “Peugeot heeft zich altijd op de 24 Uur van Le Mans geconcentreerd. Nu Le Mans achter de rug is concentreren wij ons volledig op het winnen van de Le Mans Series.”

audi_gevecht
Slechts een vierde en een vijfde tijd voor de Audi;s

Peugeot naar Road Atlanta
Bij Peugeot maakte men tevens bekend dat men in Oktober aan de Petit Le Mans wedstrijd op Road Atlanta zal deelnemen. Na het verlies van de 24 Uur van Le Mans wil men bij Peugeot graag deze langeafstandsklassieker(de belangrijkste na Le Mans) van de ALMS op zijn naam schrijven. Voor deze wedstrijd heeft men de combinaties Marc Gene/Christian Klien/Nicolas Minassian en Pedro Lamy/Stephane Sarrazin/Alexander Wurz ingeschreven. Bij Peugeot maakte men er dan ook geen geheim van dat deze wedstrijd als voorbereiding van Le Mans 2009 gezien wordt. “Petit Le Mans betekent safetycars, neutralisaties en vooral strategie. Het is een wedstrijd van 10 Uur of 1000 mijl. Een wedstrijd waar wij waardevolle data en informatie kunnen verzamelen” aldus technisch directeur Bruno Famin van Peugeot.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet