Diversen

Div: Wilgenhaege Vermogensbeheer hoofdsponsor en in directie van Circuit Park Zandvoort

cpz_wilgenhaege

Met ingang van 15 augustus treedt Wilgenhaege Vermogensbeheer op als hoofdsponsor van Circuit Park Zandvoort en zal daarbij tevens zitting nemen in de directie van Circuit Park Zandvoort. De huidige directeur/grootaandeelhouder van het circuit, Hans Ernst, draagt per heden tevens een deel van de directietaken van Circuit Park Zandvoort over aan de overige leden van het nieuw geformeerde managementteam, te weten Jerry Langelaar, Frans Kee en Erik Weijers. Ernst zelf blijft als senior-bestuurslid nauw betrokken bij het circuit. Hij zal zich voornamelijk blijven bezighouden met het milieu- en vergunningenbeleid en de vertegenwoordiging in internationale organisaties, zoals de wereldwijde autosportfederatie FIA en de AICP, het internationale samenwerkingsverband van permanente circuits.

Tekst en foto: PR

Hans Ernst kan bogen op een lange staat van dienst op Circuit Park Zandvoort. Nadat de exploitatiemaatschappij van het circuit in 1986 failliet was gegaan, nam Ernst in 1988 de leiding op zich. In twee decennia wist hij het circuit terug te brengen naar zijn oude prominente positie in de nationale en internationale autosport. Dat gebeurde ondermeer door het aantrekken van belangrijke internationale raceklassen zoals de DTM en de A1GP-serie en de organisatie van aansprekende evenementen als de Masters of Formula 3. Ook op nationaal niveau werd een succesvol autosportplatform gerealiseerd in de vorm van het Dutch Power Pack, bestaande uit een aantal krachtige klassen, deels in samenwerking met betrokken auto-importeurs.

“Door de samenwerking met Wilgenhaege Vermogensbeheer hebben we de mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren en in contact te komen met nieuwe zakelijke partners”, zegt Hans Ernst. “Om de toekomst van ons circuit op middellange en lange termijn veilig te stellen, zijn we in de afgelopen periode al meer marketinggericht gaan werken, bijvoorbeeld door het opstarten van een Business Club. We hebben een aantal plannen op stapel staan, waaronder de bouw van een nieuwe wedstrijdtoren, waarmee we na afloop van het lopende seizoen willen beginnen. Met een partner als Wilgenhaege Vermogensbeheer krijgt ons circuit een nieuwe zakelijke impuls en we zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!”

In het managementteam van het circuit zal Jerry Langelaar, als ‘private banker’ ondermeer ook bekend van TV-uitzendingen, zich als voorzitter van de directie concentreren op het algemene beleid, vernieuwing en commerciële zaken. Hans Ernst zal zich, met zijn jarenlange ervaring, gaan richten op beleidszaken. Frans Kee, thans C.O.O. en financieel directeur van Wilgenhaege Vermogensbeheer, wordt bij het circuit verantwoordelijk voor financiële zaken inclusief inkoop en projectmanagement. Erik Weijers, al ruim veertien jaar werkzaam op het circuit en de laatste jaren actief als C.O.O., zal deze functie blijven vervullen en zich vooral gaan bezighouden met de invulling en organisatie van races en evenementen, zoals de DTM, de A1GP-serie en het “Dutch GT4 Championship”, de nieuwe klasse die vanaf 2009 de eredivisie van de nationale autosport gaat vormen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet