IndyCar

IRL: Hyundai toont interesse voor de Chevrolet motoren

Het Koreaanse Hyundai concern heeft recentelijk interesse getoond voor de Chevrolet Cosworth motoren.

De Zuid Afrikaan Tomas Scheckter boekte enkele weken geleden voor het team van Panther Racing met zijn Dallara Chevrolet een verrassende overwinning op de Texas Motor Speedway. Het betekende de eerste overwinning van een Chevrolet motor sinds lange tijd.Zoals bekend stopt GM eind dit seizoen haar activiteiten als motorenleverancier in de IRL.

De afgelopen dagen hebben vertegenwoordigers van Hyundai de firma Cosworth bezocht, waarvan OWRS eigenaar Kevin Kalkhoven verzekerde dat ze zeker niet geïnteresseerd waren in de overname van Cosworth, echter wel om de Chevrolet motor als Hyundai motor te re-badgen. Zoals bekend zijn OWRS eigenaren Jerry Forsythe en Kevin Kalkhoven eigenaar van Cosworth. Enkele jaren geleden werden de weinig competitieve Chevrolets in de IRL vervangen door competitieve Ford Cosworths die als Chevrolets gerebadget werden.

"Cosworth staat los van Champcar en wij zijn in iedereen geïnteresseerd die het IRL motorenprogramma draaiende houdt" liet Kevin Kalkhoven weten, daaraan toevoegend: "Eerst ben ik zakenman, dan pas racer." Er bestaat nogal wat onzekerheid omtrent de toekomst van Toyota als motorenleverancier in de IRL. Volgens insiders stapt Toyota mogelijk aan het eind van dit seizoen op.Honda zou dan nog weinig interesse hebben om haar programma te continueren. De IRL kondigt waarschijnlijk eind dit seizoen tevens een nieuw motorenreglement aan. Mocht Hyundai besluiten in te stappen dan blijft Honda zeker. Ironisch genoeg houden de OWRS(Champcar) eigenaren Kevin Kalkhoven en Jerry Forsythe de IRL series van aartsrivaal Tony George in stand. Kunt U het volgen?

tekst Willem J.Staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet