Formido Swift Cup

Swift Cup: ‘Misschien moet ik altijd maar als laatste van start gaan’ (lang)

480-luchtfoto-221

Twee enerverende races en een nieuwe koploper in de Formido Swift Cup. Dat was in Zolder de spectaculaire uitkomst van het vijfde raceweekend.

480_keijzers_7868

Bovendien pakte rookie Alexander Keijzers zijn eerste topdrie-klassering en reed Jeroen Slaghekke de race van zijn leven. "Verstand op nul en de Swift er overal tussen gooien. Die strategie werkte uitstekend’’, aldus de 16-jarige Slaghekke, die vanaf P27 op magistrale wijze opklom naar de vierde positie. "Misschien moet ik altijd maar als laatste van start gaan.’’

480_vader_zoon_slaghekke_8484

Tekst: Marc Kok
Foto's: Tim Böhme, Gerrie Hoekstra en Chris Schotanus

480_regen_swift_6571

Kwalificatie
Tijdens de racedriedaagse op het Belgische circuit van Zolder kwamen de snelle Suzuki’s al op vrijdag in actie voor de kwalificatie. Voor veel rookies was het een spannend verhaal, aangezien zij zonder vrije training direct het kwalificatieproces moesten instappen. En dat op een baan die dit seizoen pas voor het eerst werd aangedaan door de jeugdige raceklasse.

480_natte_baan_782

Natte baan
Het viel voor de meeste debutanten eens te meer niet mee, aangezien het asfalt door en door nat was van een wolkbreuk die even voordat de Swifts de baan op mochten over Zolder losbrak. De eerste rondjes waren dan ook erg voorzichtig te noemen. Op het moment dat er toch een flauw zonnetje verscheen en de baan door de rijdende Swifts wat droge plekken ging vertonen, werd het gaspedaal toch gevonden en gingen de jongelingen er eens goed voor zitten. En met resultaat, want de snelle rijders van Assen waren ook nu in de frontlinie te vinden.

480_langeveld_844

Beste zaken
Niels Langeveld was de eerste van het podium in Assen die aan de leiding ging. Lange tijd hield zijn snelle ronde stand. De Sassenheimer was de enige coureur die zijn Swift onder de 2.09 over het circuit stuurde. Carlo Bermes, twee keer derde in Assen, wist deze tijd echter te verbeteren. Omdat het inmiddels tegen het einde van de kwalificatie liep, leek hij de beste zaken te doen. In zijn laatste ronde wist Tim van Gog echter de chrono van de Duitser nog te verbeteren. Niels Langeveld zag zijn goede positie op het laatst nog teniet gedaan door snelle rondes van Pieter Schothorst (derde) en Hans Bos (vierde). Hij werd uiteindelijk vijfde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet