Formula Ford

Formule Ford: Fraaie strijd levert Simon Knap toch weer de meeste punten op (lang)

480_coronel_233

Met Rogier de Wit en Tom Coronel kwam in Zolder een vertegenwoordiger van de nieuwe en de oude garde de gevestigde Nederlandse Formule Ford-orde opschudden. Toch deed Simon Knap met een overwinning en een tweede plaats de beste zaken waarbij de KTG-rijder niet alleen snelheid toonde maar ook de minste fouten maakte. In race twee moest Knap na een fraaie strijd in de laatste bocht alleen Coronel voor zich dulden. In race twee was er verder een mooie eerste podiumklassering voor Jeroen Mul. Ook in race één werden pas in de laatste ronde de podiumposities definitief verdeeld toen John Svensson de tweede plaats afsnoepte van een snelle maar met problemen kampende De Wit. In de Zetec Cup leverde Maciej Krolikowski een opvallende prestatie door zijn debuutwedstrijd in winst om te zetten. De overwinning in race twee ging naar een meer vertrouwde naam, Arthur van Uitert.

480_coronel_0612

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Gerrie Hoekstra, Chris Schotanus en Tim Böhme


Drie nieuwe gezichten bij de Formule Ford in Zolder. Hoewel bij Tom Coronel en in mindere mate Rogier de Wit natuurlijk niet van ‘nieuw’ gesproken kon worden. Coronel die in 1992 en 1993 zijn Formule Ford-gloriedagen beleefde en in dat laatste jaar ook de titel binnenhaalde, keerde eenmalig terug in de gastenauto van Geva.

480_wit_9061

De Wit was vorig jaar debutant in het Nederlands Kampioenschap en maakte dit jaar de overstap naar de Engelse titelstrijd. Met drie keer een vierde plaats behaalde de net 18 jaar geworden De Wit in Rockingham onlangs zijn beste resultaat tot nu toe.

480_de_wit_0083

“Vorig jaar heb ik de Masters gemist en ik wilde toch een keer aan die belangrijke race meegedaan hebben. Daarnaast wilde ik dit jaar ook nog wel een keer tegen de andere Nederlanders uitkomen. Omdat het team waarvoor ik rijd (JTR) ook in de Formule 3 actief is was het redelijk gemakkelijk te regelen.”

480_krolikowski_0669

Echte debutant
Helemaal nieuw was, schrik niet… Maciej Krolikowski. Na drie jaar op de karts sloeg de in Polen geboren maar al sinds 1993 in Nederland woonachtige Krolikowski in 2007 een jaartje over om zich voor te bereiden op een overstap naar de autosport. “Rond juni kwamen we in contact met Bas van Kuppeveld van ACS Racing.

480_krolikowski_0279

Dat klikte direct. Zijn instelling sluit precies aan bij die van mij. Niet genoegen nemen met een derde plaats maar gaan voor de winst. Ik wil hier ook winnen, ondanks dat het mijn eerste race is. Mijn budget is maar beperkt en door te winnen wil ik me in de kijker rijden. Deze wedstrijd moet als opstap dienen voor een vervolg van mijn carrière in de autosport.” Met zijn ACS Van Diemen vond de 22 jarige Krolikowski op het circuit onderdak bij Stuart Racing, het team waar Van Kuppeveld de technische leiding in handen heeft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet