Diversen

Div: Wisselvallig weekend Junior Strous en Dominick Muermans in Formule Atlantic

atl_race_strous

Junior Strous en Dominick Muermans hebben afgelopen weekend twee races gereden in de Formule Atlantic. Hier een verslag van de manches op Road America.

Tekst en foto’s: PR

Na de start van race 1 op het druk bezochte prachtige circuit van Road America, wist Junior Strous meteen in turn 1 de vierde plaats te pakken en ook Dominick Muermans maakte een wereldstart en pakte 4 posities. Het veld reed in de eerste ronde meteen onder caution/neutralisatie door een crash van twee deelnemers. De herstart verliep voorspoedig en er vormde zich een kopgroepje van 4 auto’s met Strous op de vierde plaats. Daarachter reed Dominick Muermans zich keurig in de toptien.

Problemen
Er volgde een tweede neutralisatie en na de re-start begon de auto van Junior Strous allerlei problemen te krijgen. Een dag eerder was er uit voorzorg nog een nieuwe Mazda Cosworth motor in zijn auto gezet maar die nieuwe motor leek minder vermogen te hebben. Op de lange rechte stukken werd Strous gepasseerd en moest dat verlies in de bochtige gedeelten goed zien te maken. Een tweetal coureurs die om Strous heen wilden rijden namen al te veel risico in de scherpe hairpin na het rechte stuk en de rijders moesten door het stof. Strous kon de vierde positie niet lang meer optimaal verdedigen en nadat ook de wegligging van zijn auto het steeds meer liet afweten, duikelde Strous naar een negende positie.

Aangereden
Dominick Muermans reed een sterke race en zou normaal gesproken tot een top 6 positie hebben kunnen rijden maar hij werd echter op het rechte stuk door Morad licht van de baan gedrukt en aangereden. Het ventiel brak van de band af en dat zorgde voor een lek. Muermans moest naar de pits voor een nieuwe band en was daarna kansloos op een toptien notering.

Rampzalig slecht
Junior Strous (8ste plaats): “De auto deed het echt rampzalig slecht. Door een paar gewaagde acties reed ik toch nog een tijd op de vierde plek, maar op de rechte stukken werd ik ingehaald en kon ik mijn positie onmogelijk verdedigen. Anderen hebben nu kostbare kampioenschapspunten veroverd. Echt een tegenvaller, maar we hebben nog een race. Ik hoop dat mijn engineers de oorzaak zullen vinden en dat ik morgen kan vlammen, het is echt nodig”.

Zelfvertrouwen
Dominick Muermans (16de plaats):’’De start ging goed en ik pakte veel plaatsen. De auto deed het erg goed en mijn zelfvertrouwen bouwde zich per rondje op. Ik reed de toptien binnen en zat erg goed in mijn ritme. Ik rook kansen en pakte ze ook, maar opeens werd ik tijdens een passeeractie zomaar door Morad geramd. Mijn rechter voorwiel werd geraakt en de band liep snel leeg. In de pits werd ik razendsnel door mijn monteurs aan een nieuw wiel geholpen, maar ik kon de opgelopen achterstand niet meer goed maken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet