BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Coronel McGregor Racing op weg naar de titel (lang)

480_schothorst_coronel_0494

Er zijn nog vijf titelkandidaten in de Samsung BMW 130i Cup. Bertus Sanders, Jan Joris Verheul en Duncan Huisman zijn allesbehalve kansloos, met een achterstand van rond de twintig punten op klassementsleider Bas Schothorst. Maar met Schothorst en Tim Coronel op kop in het klassement moet het toch wel gek lopen wil niet één van de teamgenoten de titel in de wacht slepen.


480_schothorst_coronel_1006

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Chris Schotanus, Tim Böhme en Boudewijn Pieters

480_start_1145

Het startveld van de Samsung BMW 130i Cup telde dertien auto’s. Als het een beetje meezit, groeit dit tijdens de twee resterende evenementen op Circuit Park Zandvoort naar veertien. Rintje Ritsma komt mogelijk weer in actie bij het Certainty Racing Team van Dillon Koster. De teameigenaar zet in dat geval mogelijk een extra auto in.

480_koster_509

Daarnaast is het A1GP-weekeinde op Circuit Park Zandvoort voor geïnteresseerde gastrijders natuurlijk het mooiste evenement om een keer aan de Samsung BMW 130i Cup te proeven.
Wie zich aangesproken voelt: u heeft nog bijna twee maanden de tijd om het te regelen.

480_coronel_0038

Pole voor Schothorst
In de eerste kwalificatietraining was Tim Coronel de snelste, op slechts 0,012 seconde gevolgd door Bas Schothorst. Duncan Huisman reed de derde tijd, voor Jan Joris Verheul.
Huisman reed de snelste tijd in de tweede kwalificatiesessie, voor Schothorst, Verheul en Coronel. Na het optellen van de tijden bleek Schothorst de beste totaaltijd te hebben, de pole position in de eerste race was daarmee voor hem. Huisman nam de tweede startpositie in, met op de tweede rij Tim Coronel en Jan Joris Verheul.

480_glansdorp_0009

Luuk Glansdorp reed voor de eerste keer op het circuit van Zolder. Zonder training vooraf stortte hij zich in de kwalificatietrainingen, met de vijfde startplek als resultaat. Glansdorp was daarmee de snelste deelnemer in de BMW Drivers Trophy.

480_f_renault_720
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet