BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Coronel McGregor Racing op weg naar de titel (lang)


480_sanders_0223

Remproblemen
“Ik wilde in de eerste bocht vóór Luuk rijden. Ik wist dat een zege dan tot de mogelijkheden behoorde”, vertelde Bertus Sanders na de race. “In de beginfase kon ik gelijk een gaatje slaan. Later in de race kreeg ik remproblemen. Ik trapte een keer door mijn remmen heen, toen kwam Duncan dichterbij. De laatste ronden heb ik het iets rustiger aan gedaan.” Na twee tweede plaatsen en een tweetal derde posities was dit de eerste zege van Bertus in de Samsung BMW 130i Cup dit seizoen. “Dit is een mooie opsteker voor ons team”, vond de bestgeklasseerde rijder van het Racing Team Holland.

480_huisman_1163

Duncan Huisman verloor meteen in de beginfase al de aansluiting met Sanders. “Ik reed vlak achter Luuk toen hij ineens stilviel, ik denk dat hij zich verschakelde. Ik kon hem maar net ontwijken. Bertus kon daarvan profiteren. In het begin liep ik op hem in, later niet meer.”
Door zijn eigen goede prestaties dit weekeinde en het uitvallen van Bas Schothorst zag Duncan zijn titelaspiraties opeens een stuk zonniger in. “Ik denk dat ik er toch nog meer een keer voor ga.”
Tim Coronel had het vooral in de beginfase moeilijk. “Bij de start kreeg ik een paar tikken. Vervolgens had ik moeite om naar voren te komen. Toen Bas klem zat achter Jan Joris, passeerde ik hem om Jan Joris onder druk te zetten.” Nadat Schothorst was uitgevallen, ging Coronel volgens eigen zeggen voluit. Het leverde hem alweer zijn achtste podiumplek van dit seizoen op.

480_nagel_743

Toine Nagel wint
Net als Luuk Glansdorp zag ook Mickey Bertram de finish niet. Hij viel uit met een probleem in de aandrijflijn. Met het wegvallen van de snelste rijders in de BMW Drivers Trophy kregen de overige deelnemers een kans. Toine Nagel pakte deze met beide handen. Hij won de klasse, zijn eerste zege in zijn nog ultrakorte carrière in de Samsung BMW 130i Cup. Bernhard van Oranje greep de tweede plaats, voor Lau Michielse.

480_podium_2267

480_schothorst_8553

Titelkansen
Bas Schothorst 71, Tim Coronel 65, Bertus Sanders 53 en Jan Joris Verheul en Duncan Huisman beiden 49. Dat is de stand van zaken met nog vier races te gaan. Vier zeges leveren 40 punten op, dus de drie achtervolgers van Coronel McGregor Racing zijn zeker niet kansloos. Maar met twee man op kop van het klassement, met een redelijke marge op de nummer drie, moet het Bas of Tim lukken om de titel te winnen. Het team kan de titel al tijdens het A1GP-evenement veiligstellen. Als Bas, gemeten over het hele A1GP-weekeinde, (vlak) voor Bertus, Jan Joris en Duncan eindigt, is het kampioenschap voor het McGregor-team.

480_bernhard_0212

Binnen de BMW Drivers Trophy moet het Bernhard van Oranje lukken om de officieuze titel te pakken. Tweede man Luuk Glansdorp is weliswaar sneller, maar hij kijkt tegen een achterstand van 27 punten aan. Als Bernhard vanaf nu elke race als vijfde in zijn klasse eindigt, is de Trophy voor hem. In de praktijk komt dat neer op niet meer dan uitrijden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet