BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Coronel McGregor Racing op weg naar de titel (lang)


480_glansdorp_0441

BMW Drivers Trophy
Luuk Glansdorp lag de hele race op kop in de BMW Drivers Trophy. Het was een heftige wedstrijd voor hem. “Dit was mijn eerste regenrace en mijn eerste race op dit circuit.” Nog voordat hij een meter in de tweede race had gereden, wist Luuk al dat ook deze manche bijzonder zou worden. “Ik eindigde net als zesde, vervolgens zag ik hoe het Rad van Fortuin op het cijfer zes stilviel. Ik vertrek straks dus van pole position.” Luuk blikte alvast vooruit op zijn volgende race. “Ik ga proberen de kop te houden. Ik ga niet zomaar mijn positie prijsgeven aan de toppers die achter mij staan.”

480_bertram_0474

Mickey Bertram eindigde vlak achter Luuk als tweede. “Ik had wel wat over, maar ik wilde het risico niet nemen”, vertelde hij over zijn duel met Glansdorp. “Inhalen was sowieso moeilijk, want naast de ideale lijn was het superglad.”

480_bernhard_0489

Bernhard van Oranje mocht plaatsnemen op het derde treetje van het erepodium. Zijn broer Pieter Christiaan trok meer aandacht.

480_prins_0458

‘PC’ vloog hard in de muur, waarbij zijn BMW zwaar beschadigd raakte. Zelf stapte hij met een pijnlijke nek uit. “ Ik zat in de slipstream van Dillon Koster”, vertelde hij. “Ik denk dat ik teveel instuurde op het moment dat ik vol gas gaf. Daarbij verloor ik de auto op de gladde baan. Het was een harde klap.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet